Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ
Στη γραμμή Μπους

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Πρόωρα αλλά όχι αναίτια, καθώς ο Μπους περνά «δύσκολες μέρες», έχει «ανάψει» η προεκλογική καμπάνια των διεκδικητών του χρίσματος τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2008, όπου και οι μεν και οι δε συντάσσονται πλήρως με τη γραμμή των κομμάτων.

Το χορό είχαν ανοίξει την προηγούμενη βδομάδα οι Δημοκρατικοί ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διεκδικητές του χρίσματος του υποψήφιου Προέδρου στο πρώτο τηλεοπτικό ντιμπέιτ που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη Ρόναλντ Ρίγκαν στο Σίμι Βάλεϊ, στην πολιτεία της Καλιφόρνια, όσον αφορά στην παραμονή των ΗΠΑ στο Ιράκ εμφανίστηκαν σύσσωμοι ενωμένοι ...στη γραμμή του Τζορτζ Ου. Μπους.

Στο σύνολο των μέχρι στιγμής υποψηφίων, ο Τζον Μακέιν - ο οποίος στήριξε το αμφιλεγόμενο σχέδιο Μπους για αποστολή ενισχύσεων στο Ιράκ - δήλωσε ότι υπήρξε «τεράστια κακοδιαχείριση» και «τώρα πρέπει να διορθώσουμε πολλά λάθη που έγιναν». Εσπευσε, πάντως, να προσθέσει ότι «τώρα βρισκόμαστε σε νέα πορεία, έχουμε νέα στρατηγική»...

Ο Ρούντολφ Τζουλιάνι ήταν επίσης σθεναρός στη στήριξή του προς τη στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ. Και ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος φιλοδοξεί να καταστεί ο πρώτος μορμόνος που θα εκλεγεί στην Προεδρία, προειδοποίησε με χάος στη Μ. Ανατολή εάν αποχωρήσουν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ