Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Στο πλευρό του Βενεζουελάνικου λαού

Συνάντηση στις Βρυξέλλες είχε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θ. Παφίλης με αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της λατινοαμερικάνικης χώρας

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Κοινοβουλίου της Βενεζουέλας, συνοδευόμενη από τον πρέσβη της χώρας στις Βρυξέλλες, πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία της Βενεζουέλας πληροφόρησε τον ευρωβουλευτή για τις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται στη Βενεζουέλα σε όφελος του λαού και την επίθεση που δέχεται η χώρα από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, τονίζοντας πως είναι ανάγκη να δυναμώσουν οι φωνές της αλληλεγγύης προς το λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Επιπλέον, έθεσε το θέμα της αποφυλάκισης του τρομοκράτη Λουίς Ποσάδα Καρίλες από τις αμερικανικές αρχές, παρά την αντίθετη γνώμη ακόμη και του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Οι εκπρόσωποι της Βενεζουέλας κατήγγειλαν το γεγονός της απελευθέρωσης του ανθρώπου, πράκτορα της CIA, που παραδέχτηκε τη συμμετοχή του σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Κούβα, ενώ όπως αποδεικνύεται από έρευνες ενέχεται και σε προετοιμασία απόπειρας δολοφονίας κατά του Προέδρου Τσάβες.

Ενημέρωσαν για τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο των ΜΜΕ, ώστε να σταματήσει το μονοπώλιο των επιχειρηματιών και να προωθηθεί ένα πραγματικό σύστημα ενημέρωσης, στο οποίο θα έχουν ουσιαστικό ρόλο οι λαϊκές δυνάμεις.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο λαό και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και στο δικαίωμά του να καθορίζει το μέλλον του χωρίς ξένες επεμβάσεις.

Σημείωσε ότι οι κομμουνιστές και προοδευτικοί άνθρωποι παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική, διαβεβαιώνοντας ότι μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά κυρίως με την κινητοποίηση των λαϊκών δυνάμεων, το ΚΚΕ θα συμβάλει στη δημιουργία κινήματος αντίστασης στην επιθετική πολιτική των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ