Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ατέλειωτη σφαγή

ΣΠΙΝ ΜΠΟΛΝΤΑΚ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Αλλες 13 απώλειες αμάχων - την Τρίτη - από βομβαρδισμό των δυνάμεων κατοχής, αποκάλυψε χτες στέλεχος της τοπικής Βουλής της Κανταχάρ, γεγονός που σημαίνει ότι οι αμερικανονατοϊκοί σκότωσαν πάνω από 70 αμάχους μέσα σε μία βδομάδα, σύμφωνα με το «Reuters»!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άμαχοι, που κινούνταν με τρία αυτοκίνητα, βρέθηκαν κοντά σε σημείο όπου Ταλιμπάν άνοιξαν πυρ εναντίον δύναμης των κατοχικών, και τα αεροσκάφη που κλήθηκαν σε «υποστήριξη» προφανώς έκριναν καλό να κάνουν τα αυτοκίνητα κομμάτια - προφανώς ήταν πολύ ελκυστικοί στόχοι για να τα αγνοήσουν...

Στο μεταξύ, σα να μην έφθαναν τα κατοχικά κατορθώματα, χτες πλημμύρες σκότωσαν 23 πολίτες. Από τις πλημμύρες βρήκε το θάνατο και ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ στην επαρχία Μπανταχσάν.

Τέλος, χτες η βρετανική εφημερίδα «Ιντιπέντεντ» φιλοξένησε ένα ρεπορτάζ για το Σαχράν ε Χας, ένα χωριό του νότιου Αφγανιστάν, όπου αντί για νόμισμα, χρησιμοποιούν ποσότητες οπίου!.. Αλλος ένας θρίαμβος της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας», που θα έλεγε και ο Ντόναλντ Ράμσφελντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ