Σάββατο 5 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Βαθιά αντικομμουνιστική η εσθονική κυβέρνηση

Παρέμβαση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή

Κλιμακώνεται η βαθιά αντικομμουνιστική και φιλοναζιστική πολιτική της εσθονικής κυβέρνησης, με το «ξήλωμα», στις 27 του Απρίλη, του αντιφασιστικού μνημείου του Κόκκινου Στρατού, από κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της χώρας. Προστίθεται και αυτό στις αλλεπάλληλες επιθέσεις της εσθονικής κυβέρνησης, με τη στήριξη της ΕΕ, ενάντια στους κομμουνιστές και συνολικά στο ευρύτερο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Γιατί η ζωντανή μνήμη των λαών, για τη συντριβή του φασισμού και τις εργατικές κατακτήσεις του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, είναι αγκάθι στο μάτι του κεφαλαίου. Και δε διστάζουν οι πολιτικοί του εκπρόσωποι ούτε να χύσουν αίμα, όπως στο Τάλιν, προκειμένου να διαστρεβλώσουν την Ιστορία.

Το θέμα έφερε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, καταγγέλλοντας με Ερώτησή της την εντεινόμενη αντικομμουνιστική υστερία των εσθονικών κυβερνήσεων.

Οπως σημείωσε στην Ερώτησή της η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «οι αρχές της Εσθονίας προχώρησαν στην καταστροφή του αντιφασιστικού μνημείου του Κόκκινου Στρατού, που βρισκόταν στο κέντρο του Τάλιν και αποτελούσε σύμβολο τιμής σε όσους έδωσαν τη μάχη με το ναζισμό. Η ενέργεια αυτή, που ήρθε να προστεθεί στην ισχύουσα απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος, των σοσιαλιστικών συμβόλων και της κομμουνιστικής ιδεολογίας και στην "γκετοποίηση" του 1/3 του πληθυσμού, που έχει στερηθεί την ιθαγένεια και τα πολιτικά δικαιώματα, αποτέλεσε τη "σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι", προκαλώντας μαζικές διαμαρτυρίες και συγκρούσεις, στις οποίες έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος, δεκάδες τραυματίστηκαν και οι αστυνομικές αρχές προέβησαν σε πάνω από 1.000 συλλήψεις σε διάστημα μόλις λίγων εικοσιτετραώρων».

Καταλήγοντας η Δ. Μανωλάκου ερωτά «πώς αξιολογεί το Συμβούλιο την ενέργεια αυτή και σε ποιες ενέργειες θα προβεί ενάντια στη συνεχιζόμενη κλιμακούμενη αντικομμουνιστική, αντιδημοκρατική συμπεριφορά των αρχών της Εσθονίας, που εκτός των άλλων προωθεί την ιστορική δικαίωση των ναζί και προκαλεί ήδη τη διεθνή κατακραυγή των λαών που έχυσαν ποτάμια αίματος για τη συντριβή της φασιστικής πανούκλας».

Καταγγέλλει η ΠΟΑΟ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) καταγγέλλει, με ανακοίνωση του ΔΣ της, τη βαρβαρότητα των νεοφασιστών της Εσθονίας να καταστρέψουν το Μνημείο του Κόκκινου Στρατού στο κέντρο της πρωτεύουσας, που είχε ανεγερθεί προς τιμήν των Σοβιετικών στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν στις μάχες με τα ναζιστικά στρατεύματα για την απελευθέρωση του λαού της Εσθονίας.

Πρόκειται για ανήκουστη ιεροσυλία και φρικτό ανοσιούργημα που θα στιγματίζει αιώνια τους δράστες δείχνοντας το αποκρουστικό πρόσωπο της «δημοκρατίας» που έφεραν και στη χώρα αυτή οι πρωταγωνιστές της ανατροπής των σοσιαλιστικών καθεστώτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ