Πέμπτη 24 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Καταγγέλλει τη χρήση των «χρωμοσφαιρών»

Την ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα επιτρέψει τη νομιμοποίηση οποιουδήποτε τρομοκρατικού και κατασταλτικού μέσου σε βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων εκφράζει το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη χρησιμοποίηση από την Αστυνομία των λεγόμενων χρωμοσφαιρών. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά και αντιδραστικά προχωρά στην εφαρμογή νέων κατασταλτικών μεθόδων με τον εφοδιασμό "χρωμοσφαιρών". Η χρήση τους "εγκαινιάζεται" σήμερα (σ.σ. χτες) με το πρόσχημα της τήρησης της τάξης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και με το επιχείρημα του "εκσυγχρονισμού", ακολουθώντας τα πρότυπα της ΕΕ. Ο απώτερος σκοπός τους είναι να αποτελέσουν μόνιμο εφόδιο στο οπλοστάσιο των ΜΑΤ και να στοχεύουν αδιακρίτως εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και σπουδαστές σε διαδηλώσεις, απεργίες και λαϊκές κινητοποιήσεις.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης είναι η πηγή των προβλημάτων και των αντιδράσεων των εργαζομένων και των πολιτών της χώρας μας. Ας μην αναζητά αλλού υπεύθυνους η κυβέρνηση και οι διάφοροι υποστηριχτές της.

Το ΠΑΜΕ δηλώνει δημόσια και με τρόπο κατηγορηματικό πως τέτοια, χουντικής αντίληψης, μέτρα κρατικής βίας και καταστολής δε μας φοβίζουν αλλά μας εξοργίζουν!

Η προσπάθεια να περιοριστούν οι δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων δε θα πετύχει. Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει να κάνει πορείες και απεργίες και καταλήψεις για το συμφέρον της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ