Πέμπτη 24 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο,τι είναι καλό γι' αυτούς

σημαίνει δεινά για σένα

Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Οι εκλογές, λοιπόν, θα γίνουν για το καλό της οικονομίας, η οποία πάει καλά (τότε... τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;) και επιτέλους οι θυσίες βρίσκουν αντίκρισμα στο επίδομα φτωχοκομείου. Ασε που χειροκροτάνε ως και οι πράσινοι για την αποφασιστικότητα με την οποία η γαλάζια κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί ό,τι έχει απομείνει (πώς είναι συμφέρον να πουλάς το σπίτι σου για να το νοικιάσεις μετά από το νέο ιδιοκτήτη; άγνωστο).

Οι πιο ωραίοι, πάντως, είναι οι πράσινοι που έχουν αναλάβει εργολαβία την προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ με κεντρικό σημείο αναφοράς τα ομόλογα. Γνωρίζουν πως ο τζόγος έχει και πράσινη σφραγίδα κι άρχισαν τα «λεβέντικα»: νόμιμη η συναλλαγή, νόμιμη η μίζα, να ψαχτεί μόνο αν τα πήρε κανένας κρατικός υπάλληλος. Σωστοί, αφού βρίσκουν κωθώνια και τους κοιτάνε στο στόμα, καλά κάνουν.

Μόνο που τους παίρνει στο ψιλό ως και η «Αυριανή». Η οποία καταθέτει και τη ριζοσπαστική πρόταση: να αρνηθεί το ΠΑΣΟΚ τον εαυτό του και να καταγγείλει τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Εδώ άνθρωπέ μου δεν το έχει κάνει αυτό ούτε ο Συνασπισμός που πάει να το παίξει και ριζοσπαστική δύναμη. Θα το κάνει το ΠΑΣΟΚ;

Ασε που είναι παραμύθι και τα περί «δέσμευσης». Καραμπινάτη επιλογή τους ήτανε και παραμένει το Μάαστριχτ. Εκτός κι αν ξάφνου έπαψε και το ΠΑΣΟΚ να είναι κόμμα που υπάρχει από και για το κεφάλαιο (ότι ψηφίζεται από 2,5 εκατομμύρια λαϊκούς ανθρώπους δηλώνει μόνο το μέγεθος της ποδηγέτησης των συνειδήσεων και μ' αυτήν την έννοια χρεώνει με πρόσθετα καθήκοντα το επαναστατικό κίνημα...).

Ασχετο: «δημοκρατία» χωρίς αυταπάτες γίνεται; Δε γίνεται!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ