Πέμπτη 24 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ... Χ. Τρικούπης και τα διόδια

Γρηγοριάδης Κώστας

«Το ΥΠΕΧΩΔΕ και η ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ ανακοινώνουν τα εξής: Η τελετή απόδοσης του ονόματος του Χαρίλαου Τρικούπη στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα αποκαλύψει εικαστικό έργο με τη μορφή του πρωτοπόρου Ελληνα ηγέτη, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Μαΐου και ώρα 12 το μεσημέρι στο χώρο του ειδικού μνημείου, πλησίον του Κτιρίου Διοίκησης της Ζεύξης στο Αντίρριο. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σταύρος Καλογιάννης».

Η παραπάνω ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ είναι λακωνική. Ισως γι' αυτό και δε συμπεριλάμβανε τα εξής: Οτι με βάση τη σύμβαση που προετοίμασε η κυβέρνηση της ΝΔ και υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο συνολικό κόστος του έργου (750 εκατ. ευρώ) η γαλλοελληνική κοινοπραξία που θα το εκμεταλλεύεται για 35 ολόκληρα χρόνια έχει συμβάλει μόλις με 70 εκατ. ευρώ (9,5%), ποσό που υπερκαλύφθηκε από τις προκαταβολές του Δημοσίου. Οτι το υπόλοιπο ποσό καλύφθηκε από το Δημόσιο και από δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου. Οτι ο λαός που χρυσοπλήρωσε έτσι την κατασκευή είναι αναγκασμένος να πληρώνει πανάκριβα διόδια (σήμερα 10,50 ευρώ για κάθε διέλευση με ΙΧ) που αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο...

Ο λαός, λοιπόν, δικαιούται κάποιο μνημείο. Αλλά δεν το θέλει. Γιατί ξέρει ότι και τα δύο κόμματα τον δουλεύουν κανονικά, διοργανώνοντας μάλιστα και φιέστες ονοματοδοσίας. Εκείνο που απαιτεί είναι να καταργηθούν όλα τα διόδια. Γι' αυτό και θα καταψηφίσει το δικομματισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ