Πέμπτη 24 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Επίσκεψη «προθέσεων» στην Τουρκία;

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί στήριξης του Ρ. Ερντογάν στη διαμάχη εξουσίας με τους κεμαλιστές στρατηγούς επιχείρησε ο Κ. Καραμανλής, δίχως όμως να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, από την Αυστραλία, εξέδωσε χτες ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη στις 25-26 του Ιούνη για τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Εύξεινου Πόντου, αλλά δεν επιβεβαιώνει συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του. «Αυτό που υπάρχει είναι ότι, κατά πάσα πιθανότητα, στις 25 Ιουνίου ο κ. Καραμανλής θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για τα 15 χρόνια του ΟΣΕΠ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο προγραμματισμένο και δεν προβλέπεται κάτι άλλο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Είχε προηγηθεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» με το χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Καραμανλής στηρίζει Ερντογάν», στο οποίο αναφερόταν ότι ο Κ. Καραμανλής έδωσε «χείρα πολιτικής βοηθείας από την Αυστραλία όπου περιοδεύει στον κουμπάρο του πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν». Οπως σημειώνει η εφημερίδα, «ο κ. Καραμανλής πήρε σαφή θέση κατά του στρατιωτικού κατεστημένου της Αγκυρας και κατακεραύνωσε τον πόλεμο των στρατηγών κατά του κ. Ερντογάν». Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ο Κ. Καραμανλής ετοιμάζει δύο επισκέψεις εντός των επόμενων βδομάδων στην Τουρκία, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, για να ενισχύσει τον κ. Ερντογάν. «Στον σχεδιασμό είναι να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη στις 25-26 Ιουνίου για τη Σύνοδο Κορυφής των χωρών του Εύξεινου Πόντου και στις 14 Ιουλίου να εγκαινιάσουν μαζί την έναρξη έργων για τον αγωγό φυσικού αερίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ