Πέμπτη 24 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ευνοϊκή οικονομική συγκυρία... »

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, πληροφορηθείτε το: Η Ευρώπη βρίσκεται σε μιαν «ευνοϊκή οικονομική συγκυρία». Το ισχυρίστηκε ο γνωστός επίτροπος Οικονομικών κ. Αλμούνια, αναφερόμενος στο ευρώ και τους ευρωπαϊκούς οικονομικούς δείκτες.

Κι εμείς, βέβαια, δικαίως απορούμε: Αν τώρα διανύουμε μιαν «ευνοϊκή» οικονομική περίοδο πώς ακριβώς θα είναι μια ...δύσκολη οικονομική περίοδος; Τι χειρότερο θα μας συμβεί;

Φυσικά, ο επίτροπος δεν είναι ανόητος, ούτε έχει άγνοια της πραγματικότητας. Απλώς, βλέπει τα πράγματα από την πλευρά των συμφερόντων που εκπροσωπεί. Οντως, λοιπόν, είναι μια θαυμάσια περίοδος για τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές.

Μόνο που κάτι τέτοιο σημαίνει αυτόματα ότι είναι μια άθλια περίοδος για τους λαούς της Ευρώπης.

ΝΕΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ του Ιράν, ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τομ Κέισι, γιατί, λέει, συνεχίζει να προωθεί το πυρηνικό του πρόγραμμα και δε συμμορφώνεται με τις συστάσεις του ΟΗΕ.

Γι' αυτό οι ΗΠΑ ζητάνε νέα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας και, ούτε λίγο - ούτε πολύ, έχουν προεξοφλήσει και τις αποφάσεις του, σύμφωνα με τη δική τους θέληση.

Εν ολίγοις, οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι το Ιράν αποτελεί μια «πυρηνική απειλή» για ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτό, την ώρα που το δικό τους πυρηνικό οπλοστάσιο ουδείς το γνωρίζει και ουδείς το ελέγχει.

Και να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν διστάσει να χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα στο παρελθόν. Το έκαναν και στο Ιράκ, το έκαναν και στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Τις θυμάστε τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου...

ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου με νόμους που θα φέρει η κυβέρνηση χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, δήλωσε χτες περιχαρής ο Θόδωρος Ρουσόπουλος. Διευκρίνισε, βέβαια, ότι αυτό θα γίνει σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Τόσον καιρό, δηλαδή, το πρόβλημα ήταν η γραφειοκρατία. Τώρα, όμως, που θα εμπλακούν οι ιδιώτες ...όλα θα ξεπεραστούν. Είναι κρίμα, βλέπετε, τα κτίρια που ανήκουν στον Ελληνα φορολογούμενο να τα έχουμε ...να κάθονται, ενώ μπορούν ωραιότατα να γεμίσουν κάποιες τσέπες...

Αλλωστε, το τι εννοεί η κυβέρνηση με τη λέξη «αξιοποίηση», το καταλάβαμε πολύ καλά από την υπόθεση των αποθεματικών των Ταμείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ