Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπορεύονται ακόμα και την... αυτοκτονία

Γραμμή παρέμβασης για... την αυτοκτονία, με το σχετικό τηλέφωνο επικοινωνίας και τη χρέωση ανά λεπτό της τηλεφωνικής επαφής διαφημίζουν τα ραδιόφωνα. Η γραμμή λειτουργεί με πρωτοβουλία κάποιας ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση) και τη στήριξη του υπουργείου Υγείας.

Ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης και υγείας περνούν στην αρμοδιότητα διαφόρων ΜΚΟ, οι οποίες αποτελούν «όχημα» για την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας. Και μάλιστα καλλιεργώντας κοινωνικό προφίλ για όλες τις σχετικές επιχειρήσεις και... καταξιώνοντάς τες στην κοινή γνώμη. Το ότι, βέβαια, κάτι τέτοιο το στηρίζει το υπουργείο Υγείας δεν προκαλεί έκπληξη, αφού η οριστική «εξαφάνιση» του κράτους από τους τομείς της Πρόνοιας και της Υγείας αποτελεί επίσημη πολιτική της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Τέτοια είναι η λύσσα του κέρδους που καλλιεργεί ο καπιταλισμός, που έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνει στο παζάρι ακόμα κι η απελπισία. Γιατί κάποιος που αντιμετωπίζει τέτοιο σοβαρό πρόβλημα, έχει ανάγκη ολοκληρωμένης στήριξης από οργανωμένες δομές, ενταγμένες σε ένα σύστημα δωρεάν κοινωνικής πολιτικής και όχι σε τηλεφωνικές γραμμές απελπισίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ