Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο

Εκδήλωση - συναυλία την Παρασκευή, 8/6, στις 9 μ.μ., στο Γήπεδο του Απόλλωνα (Ριζούπολη)

Στον ποιητή της Ρωμιοσύνης, τον Γιάννη Ρίτσο, είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, την Παρασκευή 8 Ιούνη, στις 9 μ.μ., στο γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη. Θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Παραμερίζουμε Ποιητή για να περάσεις» - διαδρομή στη δημιουργική και αγωνιστική πορεία του με αναφορές σε σταθμούς της ζωής και του έργου του, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με μελοποιημένα τραγούδια του από τους Μίκη Θεοδωράκη, Χρήστο Λεοντή, Θάνο Μικρούτσικο, Μάριο Τόκα. Στο αφιέρωμα, που, με απόλυτο σεβασμό στο πλούσιο έργο του, προβάλλει τις πηγές της έμπνευσής του, το μεγαλείο του έργου του και τις κορυφαίες στιγμές της μελοποιημένης του ποίησης, θα τραγουδήσουν η Μαρία Φαραντούρη, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Γιάννης Λάρδης και η Αθηνά Δημητρακοπούλου. Θα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Κώστας Καζάκος, Κατερίνα Χιωτίνη και Αλεξία Γαβρίλη. Η μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση είναι του Στέφανου Ψαραδάκου.

«Ο Γιάννης Ρίτσος είναι σήμερα ένα αξιοθαύμαστο παράδειγμα δημιουργού και ποιητή», τονίζεται στην πρόσκληση που απευθύνει η ΚΟΑ για την εκδήλωση. «Ενας άνθρωπος που επέλεξε να εμπνέεται από τους λαϊκούς αγώνες και την εργατική τάξη και γι' αυτό μεγαλούργησε. Τα έργα του είναι διαχρονικά ακριβώς γιατί εκφράζουν τα προβλήματα, τις αγωνίες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Δεν ήταν, όμως, μόνο παρατηρητής και "καταγραφέας" αυτών των αγώνων. Στρατεύτηκε με τα υψηλότερα ιδανικά, με τις αξίες του κομμουνιστικού κινήματος. Πολέμησε, εξορίστηκε, βασανίστηκε, βρέθηκε στο δρόμο πάντα παρών στους μεγάλους αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού μας, της νεολαίας. Γι' αυτό εξάλλου τα ποιήματά του βρίσκουν χώρο σε αυτούς τους αγώνες και τους τροφοδοτούν. Θα έλεγε κανείς πως "ξαναγράφονται" μέσα στις διεκδικήσεις και τις διαδηλώσεις».

  • Η είσοδος στην εκδήλωση θα γίνεται με προσκλήσεις, που διατίθενται από τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στα κατά τόπους γραφεία τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ