Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στο κεφάλαιο δίνουν λογαριασμό

«Μια χαρά η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την ατμόσφαιρα. Η κυβέρνηση έχει περάσει δεκαοχτώ νόμους στο υπουργείο Παιδείας και όχι μόνο εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση από το 1999, αλλά παρακολουθεί στενά και συμπληρώνει όλους τους δείκτες»... Τα παραπάνω δήλωσε η υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου πριν λίγες μέρες, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, κατενθουσιασμένη, όπως φαίνεται, για το γεγονός ότι επί ένα χρόνο όλη η εκπαιδευτική κοινότητα βρισκόταν στους δρόμους, απορρίπτοντας τις αναδιαρθρώσεις!

«Σε όλο τον κόσμο γίνονται μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση. Οι δε Γάλλοι έχουν πάρει πίσω εφτά νόμους. Αυτές οι αντιδράσεις ήταν δεδομένες για λόγους πολιτικούς και κομματισμού και άλλους και για λόγους διαφορετικών αντιλήψεων», σχολίασε στη συνέχεια η υπουργός Παιδείας.

Με άλλα λόγια, τόσο το ΠΑΣΟΚ που έβαλε τις υπογραφές και ανέλαβε τις δεσμεύσεις, όσο και η ΝΔ που υλοποίησε αυτές τις δεσμεύσεις, γνώριζαν και γνωρίζουν ότι η πολιτική τους είναι αντιλαϊκή, ότι τσακίζει το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση και στη δουλιά κι ότι οι λαοί αντιδρούν σ' αυτή την πολιτική. Ωστόσο τα κόμματα αυτά υπηρετούν τις δεσμεύσεις και τα χρονοδιαγράμματα του κεφαλαίου, εκεί δίνουν λογαριασμό, ενώ προς τους λαούς απλά βρίσκουν ψευτοεπιχειρήματα και ιδεολογήματα για να πλασάρουν το μαύρο ως άσπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ