Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
Απειλή για την ειρήνη και τις ελευθερίες

Ανακοίνωση της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ

Απειλή για την ειρήνη και για τις δημοκρατικές ελευθερίες χαρακτηρίζει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), σε ανακοίνωσή της, τη διεξαγωγή στην Πιερία της ΝΑΤΟικής άσκησης «Γόρδιος Δεσμός - Περσέας 07», που τις μέρες αυτές διεξάγεται με ευθύνη του ΝΑΤΟικού στρατηγείου των δυνάμεων ταχείας ανάπτυξης που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

«Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, τονίζεται, καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση, η οποία, στο πλαίσιο της πολιτικής σύμπλευσης και υποταγής στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, έδωσε την άδεια για να διεξαχθεί στο έδαφος της πατρίδας μας και συγκεκριμένα στο Λιτόχωρο Πιερίας ΝΑΤΟική άσκηση με την κωδική ονομασία "Γόρδιος Δεσμός - Περσέας 07" στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των δυνάμεών του για ταχείες επεμβάσεις σε βάρος άλλων χωρών.

Πρόκειται για δραστηριότητες στο πλαίσιο του δόγματος του "προληπτικού πολέμου" και ενάντια στην "τρομοκρατία", όπου τρομοκράτες θεωρούνται οι αγωνιζόμενοι λαοί και οι κυβερνήσεις που δεν εναρμονίζονται με τις επιδιώξεις των πολυεθνικών και αντιστέκονται στα εγκληματικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Η εν λόγω άσκηση, που πραγματοποιεί το πολυεθνικό - ΝΑΤΟικό στρατηγείο ξυπνά εφιαλτικές μνήμες στους φιλειρηνικούς κατοίκους της περιοχής από την απόβαση των Αμερικάνων στο λιμάνι της Γρίτσας που χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για να αιματοκυλήσουν το λαό της Γιουγκοσλαβίας. Η ΕΕΔΥΕ προειδοποιεί ότι η καταπάτηση της εθνικής κυριαρχίας και των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού μας από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς με το πρόσχημα της τρομοκρατίας θα ενταθεί.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση που διαμορφώνεται, η αντίσταση στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων που επιδιώκουν να επιβάλουν οι ΗΠΑ, η ΕΕ και ο ΝΑΤΟικός στρατιωτικός μηχανισμός τους είναι μονόδρομος.

Η ανάπτυξη ενός μαχητικού, μαζικού, αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού φιλειρηνικού μετώπου είναι πρωτίστως καθήκον όλων εκείνων που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ