Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Ενιαίο χτύπημα στο δικομματισμό!

Το ΚΚΕ μπορεί να δώσει με επιτυχία την εκλογική μάχη, στηριζόμενο στη δικαίωση της πολιτικής του και προσβλέποντας στην κατάκτηση της λαϊκής εμπιστοσύνης, για την ουσιαστική διέξοδο και την εναλλακτική λύση που προτείνει

Από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα
Από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα
Η τριήμερη περιοδεία της Αλέκας Παπαρήγα στη Θεσσαλία ανέδειξε τις δυνατότητες που ανοίγονται στο ΚΚΕ να δώσει με επιτυχία την επικείμενη εκλογική μάχη. Ο στόχος του Κόμματος σ' αυτές τις εκλογές είναι διακηρυγμένος και σαφής: Με την ψήφο τους τα λαϊκά στρώματα να προκαλέσουν σημαντικές εκλογικές απώλειες και στα δυο κόμματα εξουσίας και να ενισχύσουν, αποφασιστικά, το ΚΚΕ, που είναι ο μόνος υπολογίσιμος πολιτικός αντίπαλος και πολέμιος της δικομματικής εναλλαγής.

Οπως είπε χαρακτηριστικά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «η εκλογική μάχη να γίνει κόλαση και για τους δύο» και ξεκαθάρισε ότι για το ΚΚΕ, αλλά και για το λαό, δεν έχει καμιά σημασία ποιο από τα δυο κόμματα θα είναι πρώτο και ποιο δεύτερο, καθώς αμφότερα την ίδια πολιτική πρεσβεύουν και υπηρετούν κι αυτό έχει αποδειχτεί στην πράξη.

Στις ομιλίες της σε ογκώδεις και δυναμικές συγκεντρώσεις στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών - Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Τρίκαλα - στις συνεντεύξεις Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ και σε άλλες εκδηλώσεις - ομιλία στους εργάτες της «Ιντρακάτ» και στο Δημαρχείο Τυρνάβου - η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν και με την ψήφο τους τη δυσαρέσκειά τους για την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνειδητοποιώντας ότι οι σημερινές δυσκολίες που συναντούν συνδέονται με την κυριαρχία του δικομματισμού, αλλά και τη χαμηλή εκλογική και κοινοβουλευτική δύναμη του ΚΚΕ.

Και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ τους καλεί να του δώσουν την ψήφο τους, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, καθώς βλέπουν ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που πρόβλεψε σωστά τις εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις, αποκάλυψε και κατήγγειλε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, κάλεσε σε λαϊκή αντίσταση και πρωτοστάτησε σ' αυτή.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε και στην προεκλογική προπαγάνδα των άλλων κομμάτων, καλώντας το λαό:

-- Να μην παρασυρθεί από τον αποπροσανατολισμό που προκαλεί η μεθοδευμένη προεκλογική όξυνση της δικομματικής αντιπαράθεσης, περιοριζόμενη στη «σύγκριση» των ηγετών των δυο κομμάτων εξουσίας, που ανταγωνίζονται για την πρωθυπουργία.

-- Να μην υποταχθεί στα τρομοκρατικά διλήμματα, που καλλιεργούν τα φοβικά σύνδρομα της ακυβερνησίας, της απειλής του «ξένου παράγοντα» κ.ά., ούτε στους πολιτικούς εκβιασμούς, που εκφράζονται με τις υποσχέσεις, το ρουσφέτι και την εξαγορά.

-- Να μην «πέσει στη λούμπα» της επιλογής ανάμεσα σε «μικρά», ή «μεγάλα» κόμματα, σε μονοκομματικές ή πολυκομματικές κυβερνήσεις, καθώς το πρόβλημα δεν είναι η μορφή διακυβέρνησης, αλλά η πρακτική της ουσία, όπως έδειξε και η εμπειρία σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου οι μονοκομματικές και οι κυβερνήσεις συνεργασίας εφαρμόζουν την ίδια πολιτική υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ θα μεταφέρει στην εκλογική μάχη την ουσιαστική ταξική και πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα, για το σύνολο των λαϊκών προβλημάτων και τη διέξοδο από τα σημερινά λαϊκά αδιέξοδα, ώστε να αναδειχτούν οι πραγματικές και βαθιές ταξικές και πολιτικές διαφορές, που έχει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με το ΣΥΝ και το κόμμα του Καρατζαφέρη.

Σημείωσε ότι οι κομμουνιστές, χωρίς να παραγνωρίζουν ή να υποτιμούν τις δυσκολίες αυτής της μάχης, είναι αισιόδοξοι για την έκβασή της, πιστεύοντας, ακλόνητα, στην ορθότητα της πολιτικής του Κόμματος κι έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και το λαό.

Και τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει εναλλακτική λύση εξουσίας, που μπορεί να ενώσει το λαό, όλους εκείνους που θέλουν να ξεφύγουν από τη μέγκενη των κομμάτων, που θέλουν τη λαϊκή εξουσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ