Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φοβού τους διαψεύδοντες...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ θέμα για άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, δηλώνει ο Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ η κυβέρνηση «διαρρηγνύει τα ιμάτιά της», όταν ακούει φήμες για μείωση συντάξεων ή αύξηση ορίων ηλικίας στο Ασφαλιστικό.

Δυο πράγματα μπορεί να ισχύουν: ΄Η οι Ελληνες είναι πολύ καχύποπτοι και κακοπροαίρετοι ή όντως έχουν δίκιο να φοβούνται αυτά που ετοιμάζονται στα υπουργεία και στις κάθε λογής «επιτροπές διαλόγου».

Οταν όμως γνωρίζεις ποια είναι η άποψη του ΟΟΣΑ και της ΕΕ γι' αυτά τα θέματα κι όταν επίσης γνωρίζεις την επιμέλεια με την οποία προωθούν αυτές τις κατευθύνσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχεις κάθε λόγο να ανησυχείς.

Αλλωστε, τα κόμματα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας είναι η ΝΔ, που κατάργησε τα δικαιώματα των νεοπροσλαμβανόμενων στον ΟΤΕ, και το ΠΑΣΟΚ, που προσπάθησε να περάσει το νομοσχέδιο Γιαννίτση.

Κι έχουν αποδείξει και οι δυο πως σε τέτοια θέματα ξέρουν και να διαλέγονται και να συμφωνούν και να συναινούν.

ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ η συμπεριφορά των οδηγών ευελπιστούν - όπως λένε - Πολύδωρας και Λιάπης με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Αυτού που το χαμηλότερο πρόστιμο που προβλέπει είναι μεγαλύτερο από ένα μισθό νεοπροσλαμβανόμενου.

Ομως όλοι έχουμε καταλάβει πως αν ευελπιστούν σε κάτι είναι στο ...να γεμίσουν τα ταμεία του Αλογοσκούφη. Φαίνεται πως ούτε οι έμμεσοι φόροι, ούτε τα χαράτσια κάθε είδους τούς φτάνουν.

Το μόνο που κάνουν είναι να μετατρέψουν τους τροχονόμους σε φοροεισπράκτορες και είναι θέμα χρόνου το πότε θα θεσμοθετήσουν και μπόνους για τις εισπράξεις.

Γιατί είναι σαφές ότι αν τους ενδιέφερε η οδική συμπεριφορά και η ασφάλεια των οδηγών, θα είχαν πράγματι αναβαθμίσει τις μαζικές συγκοινωνίες, θα είχαν δώσει χρήματα για να φτιάξουν τους δρόμους και θα είχαν αποκαταστήσει τα σημεία - καρμανιόλες στις Εθνικές Οδούς.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ