Τρίτη 5 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Κατάθεση Σημαιοφορίδη και Καραδήμα

Κατέθεσαν χτες στον εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα, οι Αγάπιος Σημαιοφορίδης και Παναγιώτα Καραδήμα.

Η Παναγιώτα Καραδήμα, διευθύντρια του Ταμείου, έμεινε στο εισαγγελικό γραφείο επί τρίωρο. Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Μαντά, συνήγορό της και πληρεξούσιο δικηγόρο του ΤΕΑΔΥ, είπε στον εισαγγελέα ότι ο ο ρόλος της ήταν εισηγητικός και ότι δεν είχε καμιά εκτελεστική εξουσία, καθώς η λήψη απόφασης για την αγορά των ομολόγων των 70 και 280 εκατομμυρίων ευρώ ήταν αποκλειστική ευθύνη του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ.

Υποστήριξε ότι η απόφαση για το ομόλογο ήταν ειλημμένη και εκείνη απλώς ακολούθησε τις υποδείξεις, ενώ έκανε λόγο για μαραθώνιες διαβουλεύσεις του Αγάπιου Σημαιοφορίδη με τον Θοδωρή Πρινιωτάκη της «Ακρόπολις», ο οποίος είχε ουσιαστικά εγκατασταθεί στα γραφεία του ΤΑΕΔΥ. Τέλος, σημείωσε ότι η χρηματιστηριακή είχε συμβουλευτικό ρόλο για την αγορά ομολόγων από το Ταμείο.

Μετά την Καραδήμα, την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, που κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου. Νωρίτερα, με Δελτίο Τύπου, είχε δηλώσει ότι όσο διαρκεί η έρευνα δε θα κάνει καμία δήλωση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στον εισαγγελέα υποστήριξε ότι παραπλανήθηκε για τα ομόλογα.

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο κατέθεσαν στον Αντώνη Λιόγα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Κουρής, που σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι όλα έγιναν νόμιμα, ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, επικεφαλής της καταργηθείσας ειδικής γραμματείας που ήταν επιφορτισμένη με την εποπτεία των ασφαλιστικών ταμείων, που φέρεται να δήλωσε άγνοια για τις επενδύσεις των Ταμείων, καθώς είχε ρόλο μόνο για το συντονισμό τους, και δύο στελέχη του Γενικού Λογιστήριου του κράτους. Ηδη για την υπόθεση έχουν καταθέσει άνω των 50 ατόμων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διώξεις για την περίοδο 1999 - 2007(2007-06-26 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα(2007-06-16 00:00:00.0)
Κατέθεσε ο Παπαδόπουλος(2007-06-15 00:00:00.0)
Το «τζογάρισμα» εγγυάται κακοδιαχείριση και σκάνδαλα(2007-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ