Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η εισαγγελική έρευνα

Την ερχόμενη βδομάδα, πιθανώς τη Δευτέρα, αναμένεται οι εισαγγελείς Αντώνης Λιόγας και Γρηγόρης Πεπόνης, που έκαναν την πρώτη έρευνα της υπόθεσης των ομολόγων, να παραδώσουν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα το πόρισμά τους, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά είκοσι ατόμων, μεταξύ των οποίων στελέχη υπουργείων, ξένων τραπεζών, Ταμείων και χρηματιστηριακών εταιρειών. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για τη διάπραξη κακουργημάτων, όπως της απάτης με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (κακούργημα).

Την Πέμπτη, εξάλλου, συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών για να επιλέξει ειδικό εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεση. Μόλις γίνει αυτό, ο Γιώργος Κολιοκώστας θα ασκήσει τις ποινικές διώξεις.

Στο μεταξύ, συμπληρωματική κατάθεση έδωσε χθες στον εισαγγελέα Αντώνη Λιόγα ο τέως πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης, μετά την προχθεσινή κατάθεση του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου, ο οποίος διέψευσε όσα είχε καταθέσει ο Σημαιοφορίδης, σχετικά με τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν πέρσι τον Σεπτέμβρη, εφιστώντας του την προσοχή για μεγάλες προμήθειες που εισέπραττε η «Ακρόπολις». Ο τέως πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ πάντως εμμένει στην αρχική του κατάθεση.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την άρση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων του Σημαιοφορίδη για να διαπιστώσει εάν όντως δέχτηκε τηλεφώνημα στο κινητό του από τον Παπαδόπουλο ή όχι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ