Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Βέτο στο κεφάλαιο για ενέργεια

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προειδοποιήσει ότι θα ασκήσει βέτο, σε περίπτωση που η ΕΕ άνοιγε το κεφάλαιο για την ενέργεια στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, δήλωσε χτες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γ. Λιλλήκας, διευκρινίζοντας ότι αυτό το έχει καταστήσει σαφές στην ΕΕ.

Η Κύπρος, πρόσθεσε ο Γ. Λιλλήκας, έχει καταθέσει τις θέσεις της και για τα τρία κεφάλαια, που πρόκειται να ανοίξουν για την Τουρκία και αυτές τις γνωρίζει και η γερμανική προεδρία και η Κομισιόν. Ο Κύπριος υπουργός είπε ότι αυτή τη στιγμή, το κεφάλαιο για την ενέργεια δε βρίσκεται στο τραπέζι.

Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η Γαλλία θα μπλοκάρει το κεφάλαιο της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, ο Γ. Λιλλήκας είπε ότι συζήτησε το θέμα με τη γαλλική κυβέρνηση και ότι υπάρχει προβληματισμός από πλευράς της για το θέμα.

Πρόσθεσε επίσης ότι κατά τις επαφές του στο Παρίσι διαπιστώθηκε συναντίληψη στις θέσεις της Κύπρου και της Γαλλίας σε ευρωπαϊκά, αλλά και διμερή θέματα. Είπε ακόμα ότι με τη γαλλική κυβέρνηση έχει προγραμματιστεί σειρά επαφών σε συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και η πρόταση του Γάλλου Προέδρου για δημιουργία Μεσογειακής Ενωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ