Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αρωγοί στην εμπορευματοποίηση

«Μέσα στον επόμενο μήνα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), στο οποίο θα προσδιοριστεί ως ιδιαιτέρως σημαντικός ο ρόλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ» -και «κυρίως στην πρόληψη» - έλεγε ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, εγκαινιάζοντας (30.5.2007) την Κεντρική Εδρα του Διαδικτύου στο Μαρούσι.

Προχτές ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον οποίο ενημέρωσε - όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας - για το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και ανακοίνωσε την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Πρόληψης, στο οποίο θα συμμετέχουν και φορείς. Επίσης προχτές ο δήμαρχος Μαρουσίου Γιώργος Πατούλης - που είναι και πρόεδρος του Δημοτικού Διαδικτύου - ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα σταθεί αρωγός στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς με την «ευγενική προσφορά» του ιδιωτικού θεραπευτηρίου «Υγεία» το Μαρούσι απόκτησε ένα πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο ασθενοφόρο.

Ολα αυτά σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με την καθολική πρόληψη του πληθυσμού, για την οποία απαιτείται ένα ενιαίο ολοκληρωμένο και δημόσιο δίκτυο ΠΦΥ. Απλώς, έτσι, η κυβέρνηση και οι υποταγμένοι στην κεντρική εξουσία δήμοι γίνονται συνεργοί στην υποκατάσταση της ΠΦΥ και αρωγοί στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ