Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Δαμόκλειος σπάθη το ενδιαφέρον των Αγγλοσαξόνων για τη χώρα μας

Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, αναφορικά με τα λεχθέντα από τον Κ. Μητσοτάκη στην πρόσφατη εκδήλωση για τα 60 χρόνια από το «σχέδιο Μάρσαλ», έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν περίμενα από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον μοναδικό Ελληνα πολιτικό που σε κρίσιμες ώρες δε γλίστρησε προς τον στείρο αντικομμουνισμό, να προβεί σ' αυτές τις δηλώσεις.

Το "σχέδιο Μάρσαλ" που αιφνιδίως αποφάσισε να εγκωμιάσει σε αντιπαράθεση με την ελληνική Αριστερά εκείνης της εποχής, δεν καλύπτει και δε δικαιολογεί τις επιζήμιες επεμβάσεις των Αγγλοσαξόνων στη χώρα μας (Αγγλων και Αμερικανών) που υπήρξαν οι κυρίως υπεύθυνοι για τις τραγωδίες που υπέστη ο λαός μας από το 1944 και μετά με κορυφώσεις τον Εμφύλιο Πόλεμο, την επτάχρονη στρατιωτική Δικτατορία και την τραγωδία της Κύπρου.

Το δυστύχημα για τη χώρα μας είναι ότι αυτό το μεγάλο "ενδιαφέρον" εξακολουθεί να κρέμεται ως σήμερα ως Δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας, σε σχέση κυρίως με τα καυτά εθνικά μας θέματα όπως η Κύπρος, τα Σκόπια, το Κόσσοβο, η υποδαύλιση του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, οι κατά περιόδους ανακινήσεις ανύπαρκτων θεμάτων στη χώρα μας όπως για εθνικές μειονότητες ή ακόμα και για τρομοκρατία, το εμπόριό μας με τη Ρωσία κλπ.

Μήπως και ο ίδιος δεν άκουσε με τα ίδια του τ' αυτιά κάποιον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών να προαναγγέλλει την εκπαραθύρωσή του από το πρωθυπουργικό αξίωμα, πολύ καιρό πριν αυτό συμβεί;

Ο κ. Μητσοτάκης, που τόλμησε να συνεργαστεί και μάλιστα σε κυβερνητικό επίπεδο με την κομμουνιστική Αριστερά και τους ηγέτες της, θα έπρεπε, για να το πράξει, να γνωρίζει καλά ότι από την Εθνική μας Αντίσταση ως σήμερα ο πατριωτισμός και η αφοσίωση στα συμφέροντα του ελληνικού λαού υπήρξαν το θεμέλιο της πολιτικής των Ελλήνων αριστερών, που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα εναντίον κάθε είδους καταπίεσης που προσβάλλει την ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την υπερηφάνεια της πατρίδας μας.

Αθήνα, 15.6.2007

Μίκης Θεοδωράκης»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ