Σάββατο 16 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί ανεργίας

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΕΙ η κυβέρνηση, προκειμένου, όπως δηλώνει, να αντιμετωπίσει την ανεργία. Ετσι λοιπόν, εφεξής δουλιά σε ανέργους εκτός από τον ΟΑΕΔ αναλαμβάνουν να βρίσκουν και οι ...μη Κυβερνητικές Οργανώσεις καθώς ...και πιστοποιημένες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα!..

Το τι σημαίνει αυτό και το τι καταστάσεις πρόκειται να δημιουργήσει, το καταλαβαίνει εύκολα ο οποιοσδήποτε. Τελικά, οι άνεργοι (εκτός από «δείκτης» αποτελεσματικότητας της κάθε κυβέρνησης) μετατρέπονται με τη μεγαλύτερη δυνατή επισημότητα σε ...εμπόρευμα.

Και φυσικά, με βάση την αρχή της προσφοράς και της ζήτησης, όσο μεγαλύτερα είναι τα αποθέματα τόσο πιο φτηνά πουλιέται το ...«προϊόν». Οπως λοιπόν είναι γνωστό, στη χώρα μας έχουμε πληθώρα ανέργων.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Εργασίας Βασίλης Μαγγίνας συνεχίζει να μας μιλά για ...κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης. Ακόμα και την ώρα που ετοιμάζεται να μοιράσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια που (υποτίθεται) θα αντιμετωπίσουν την ανεργία σε φορείς που μόνο με δουλέμπορους μπορούν να παρομοιαστούν.

ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ, πάντως, τα πράγματα στη θέση τους, απλώς μια τροπολογία για τα αυθαίρετα στα δάση αποσύρθηκε. Δε ...γέμισε η Ελλάδα δέντρα!

Οι καταπατήσεις συνεχίζονται κανονικότατα. «Εντιμότατοι» κύριοι και παράγοντες κάθε λογής συνεχίζουν με την άνεσή τους τις καταπατήσεις δασικών εκτάσεων (κυρίως στα πέριξ της Αττικής και της Θεσσαλονίκης), χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να είναι διακριτικοί.

Τεράστιες βίλες με γιγάντιους φράκτες ή τεράστια εργοτάξια συνεχίζουν να ξεπροβάλλουν εκεί όπου και ένας ανόητος καταλαβαίνει ότι υπήρχε δάσος τα τελευταία 500 χρόνια.

Αυτό, φυσικά, δυσκολεύονται να το κατανοήσουν οι αρμόδιες Πολεοδομίες και κάποιες δημοτικές αρχές και, πιστέψτε μας, δεν έχει αυτό να κάνει με την ικανότητα των υπαλλήλων τους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ