Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΤΑ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οχι στην τρομοκρατία και το χαφιεδισμό

Οι εργαζόμενοι, τα εργατικά συνδικάτα, οι λαϊκοί φορείς να «σηκώσουν κεφάλι», να αντιδράσουν αποφασιστικά στο χαφιεδισμό, στην παρακολούθηση, στις κάμερες, στη συλλογή προσωπικών δεδομένων. Να αρνηθούν στην πράξη τον εκφασισμό της καθημερινής δημόσιας και προσωπικής ζωής, την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, την κρατική τρομοκρατία στην κοινωνική δράση και ζωή. Αυτό το μήνυμα - κάλεσμα μετέφεραν στους εργαζόμενους στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, όπου περιόδευσαν χτες, ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ και ΓΓ του ΕΚΘ και ο Γ. Ζιώγας, νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης».

Κάλεσαν ειδικά τους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ να εμποδίσουν να υλοποιηθεί η απόφαση της διοίκησης, στο νέο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ, να εγκαταστήσει κάμερες για την παρακολούθησή τους και μαγνητικές κάρτες με φωτογραφία των εργαζομένων τις οποίες θα φορούν σε όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, μέσα στο χώρο, ο Σ. Ζαριανόπουλος και ο Γ. Ζιώγας, σημείωσαν πως αντίστοιχες περιπτώσεις παρακολούθησης των εργαζομένων έχουν ήδη εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη στην Τράπεζα Πειραιώς και στη φαρμακαποθήκη «Στρούμσας». Και τους κάλεσαν να μην πατήσουν την πεπονόφλουδα που πετάει η εργοδοσία πως αυτά τα μέτρα λαμβάνονται δήθεν στο όνομα της διασφάλισης των «συνθηκών ασφαλείας». Στόχος είναι η παρακολούθηση της εργασιακής και συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων, και για την περίπτωση των ΕΛΤΑ, η εμπέδωση κλίματος φοβίας και τρομοκρατίας μέσα στους εργασιακούς χώρους μπροστά στις εργασιακές αλλαγές που θα συνοδεύσουν την ιδιωτικοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ