Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
Ενοικιάσεις εργαζομένων από δήμο!

Σε ενοικίαση εργαζομένων του και μάλιστα επί αμοιβή, προχωράει ο Δήμος Χανίων, ανοίγοντας το δρόμο πανελλαδικά στην «ενοικίαση» εργαζομένων ενός ΟΤΑ από άλλον, σύμφωνα με το άρθρο 222 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Χανίων αποφάσισε να δανείσει, για τις «ανάγκες» της αστυνόμευσης του Δήμου Πλατανιά, δύο δημοτικούς αστυνομικούς, από το μήνα Ιούνη σε πρώτη φάση και άλλους δύο στη συνέχεια. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από αίτημα του Δήμου Πλατανιά, σε μια προσπάθεια, όπως ισχυρίζεται, «να λύσει» το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο δήμων, η διάρκεια ορίζεται από τις 15 Ιούνη έως και τις 15 Σεπτέμβρη του 2007, έναντι του ποσού των 23.000 ευρώ που θα καταβάλει ο Δήμος Πλατανιά στο Δήμο Χανίων σε τρεις μηνιαίες δόσεις.

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ωστόσο, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης, δε δείχνει διατεθειμένος να κάνει πίσω. Μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε τη Δευτέρα, 11 Ιούνη, το βράδυ, και παρά τις έντονες αντιδράσεις, αποφασίστηκε τελικά η υλοποίηση της σύμβασης, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για ενέργειες απολύτως νόμιμες.

Με έγγραφό του, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΤΑ Ν. Χανίων, προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις, που με «νόμιμο» τρόπο, όπως σημειώνει, οδηγούν τους εργαζόμενους σε νέο εργασιακό μεσαίωνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ