Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες

Σύσκεψη χτες στη Θεσσαλονίκη

Γόνιμος προβληματισμός με στόχο την ενίσχυση των ταξικών αγώνων και την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ κατατίθεται στις περιφερειακές συσκέψεις, τις οποίες οργανώνουν καθημερινά οι ταξικές δυνάμεις, σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Εκατοντάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι καταγράφουν την πείρα που συγκεντρώθηκε το προηγούμενο διάστημα σε κάθε νομό της χώρας και αναδεικνύουν τους αντιπροσώπους που θα πάρουν μέρος στις εργασίες της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, η οποία ξεκινά το Σάββατο 16 Ιούνη, στις 9 π.μ., στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ» της Αθήνας και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 17 του μήνα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου καλεί σε πολιτιστική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο το βράδυ, στις 9 μ.μ., στο θέατρο Ελληνικών χορών «Δόρα Στράτου», στο λόφο του Φιλοπάππου.

Η ανάγκη να πολιτικοποιηθεί περισσότερο η δράση των ταξικών δυνάμεων ώστε σταθερά και πιο αποτελεσματικά να αποκαλύπτονται τα αίτια των προβλημάτων των εργαζομένων, αναδείχτηκε στην πλατιά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης.

Στη συζήτηση μεταφέρθηκε η εμπειρία από την πλούσια δράση του ΠΑΜΕ τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και τα συμπεράσματα που πρέπει να αξιοποιηθούν ως παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Οι ταξικές δυνάμεις συνέβαλαν σημαντικά στους αγώνες ενάντια στο κλείσιμο εργοστασίων (Λιπάσματα, Καπνομάγαζα, Δέρμα - Ιματισμός, κλπ.), στις απολύσεις, στη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις, στους αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και την εμπορευματοποίηση της Υγείας κλπ. Εκτιμήθηκε επίσης ότι συνέβαλαν στην προσπάθεια συντονισμού της πάλης της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες, αλλά και στην αποκάλυψη του ρόλου των συμβιβασμένων ηγεσιών και της συμφωνίας τους με την αντεργατική πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Στον Πειραιά σήμερα

Καθώς οι προετοιμασίες για τις εργασίες του Σαββατοκύριακου μπαίνουν στην τελική ευθεία, χτες το απόγευμα έγινε και η προγραμματισμένη σύσκεψη της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ. Σήμερα, στις 6.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η σύσκεψη της Γραμματείας του Πειραιά, στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Συσκέψεις θα γίνουν ακόμα σε Αγρίνιο, Λευκάδα, Γρεβενά και Κέρκυρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ