Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Συνδικαλιστικές διώξεις και αυταρχισμός

Η «πράσινη» διοίκηση του δήμου απέλυσε συνδικαλιστή και έφερε την Αστυνομία στο Δημοτικό Συμβούλιο για να υπερασπιστεί την αντεργατική πολιτική της

Πολιτική αυταρχικού κατήφορου εγκαινίασε η ΠΑΣΟΚική διοίκηση του Δήμου Αγίου Παύλου με την απόλυση του Βασίλη Μάντζιου, στελέχους του ΠΑΜΕ και αναπληρωτή Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Νομού Θεσσαλονίκης, ο οποίος δούλευε επί 8 χρόνια με σύμβαση αορίστου χρόνου ως διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης. Η ευθεία πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη έγινε με πρόσχημα ότι δεν ασκούσε καλά τα καθήκοντά του κατά την προηγούμενη διοίκηση.

Στη διάρκεια της χτεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αποκαλύφθηκε η αντιδημοκρατική κατρακύλα της διοίκησης. Ο δήμαρχος κάλεσε την Αστυνομία για να πετάξει έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων που πήγαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα να ανακληθεί η παράνομη απόλυση και να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του συνδικαλιστή- συναδέλφου τους. Δημιουργήθηκε ένταση και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΕΑΚ.

Η δίωξη του Β. Μάντζιου έρχεται ως προπομπός μαζικών απολύσεων, αφού η δημοτική αρχή του κ. Βαρσάμη έχει αποφασίσει να βάλει λουκέτο στη Δημοτική Επιχείρηση και να πετάξει στο δρόμο τους 23 συμβασιούχους εργαζόμενους που απασχολεί.

Ο αυταρχικός κατήφορος της διοίκησης του δήμου έχει έναν ακόμη στόχο, όπως καταγγέλλει η «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Αγίου Παύλου - Ευαγγελίστριας»: Να περάσουν χωρίς αντιδράσεις τα αντιλαϊκά μέτρα που αποφάσισε η δημοτική αρχή με την ανοιχτή στήριξη ή την ανοχή των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Πλανόπουλου και Μάτη). Μέτρα που αφορούν σε διπλασιασμό των τροφείων του Παιδικού Σταθμού, αύξηση κατά 20% των διδάκτρων του Ωδείου, αύξηση κατά 45% του κόστους για τις παιδικές κατασκηνώσεις και επιβολή για πρώτη φορά οικονομικής επιβάρυνσης για το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ