Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΩΝΗ
Τους ήρθε... ο γερανός στο κεφάλι

Δύο νέα παλικάρια πλήρωσαν την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ασυδοσία των εργολάβων

Ο τεράστιος γερανός συνέθλιψε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι δύο εργάτες τραυματίζοντάς τους σοβαρά
Ο τεράστιος γερανός συνέθλιψε το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρίσκονταν οι δύο εργάτες τραυματίζοντάς τους σοβαρά
Νέο εργατικό ατύχημα έγινε χτες το μεσημέρι στο «πολύπαθο» χώρο της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, με αποτέλεσμα δύο εργαζόμενοι να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου ο ένας χαροπαλεύει. Πρόκειται για τους Πάρη Κόκκινο, 24 ετών και Γιώργο Λαδικό, 23 ετών, υπάλληλοι της εταιρείας «Otesat Maritel» (Δορυφορικές και Ναυτιλιακές Επικοινωνίες ΑΕ). Οι δύο εργαζόμενοι πριν προλάβουν να βγουν από το αυτοκίνητο, έπεσε στον ουρανό του οχήματος η «βελόνα» ενός γερανού με αποτέλεσμα αυτό να μετατραπεί σε άμορφη μάζα.

Ο γερανός ο οποίος ανήκει στον Χαράλαμπο Οζταστσή βρισκόταν μπροστά από το επισκευαζόμενο πλοίο «MINOAN EURO» για να μεταφέρει εργαλεία συνεργείων και εξαρτήματα του πλοίου. Οι δύο εργαζόμενοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο απέναντι από το γερανό προκειμένου στη συνέχεια να επιβιβαστούν στο πλοίο για να ελέγξουν και επισκευάσουν τα τηλεπικοινωνιακά του συστήματα. Οταν έπεσε πάνω τους το βελόνι, ο γερανός δεν εκτελούσε καμία εργασία και ο χειριστής είχε κατέβει.

Από την πρώτη ματιά φαίνεται ότι ο γερανός είναι «ερείπιο». Μάλιστα, μαρτυρίες εργαζομένων αναφέρουν ότι ο ίδιος έχει ξαναπέσει και από τύχη δεν υπήρξαν τότε θύματα. Λίγα μέτρα πιο πέρα από το σημείο του ατυχήματος, στέκει απαξιωμένος ένας τεράστιος μόνιμος γερανός του ΟΛΠ, ο οποίος από το 1997 που εγκαταστάθηκε δεν έχει σηκώσει ούτε σαμπάνια!

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, ανέφερε ότι γενικά «τέτοιας κατηγορίας γερανοί δεν είναι πρώτη φορά που πέφτουν. Το ατύχημα αυτό έχει να κάνει καθαρά με τα μέτρα ασφάλειας και την έλλειψη υποδομών στη Ζώνη», ενώ οι εργολάβοι «για την παραπέρα μείωση του κόστους δίνουν υπεργολαβίες σε ιδιώτες που έχουν τέτοιας ποιότητας μηχανήματα και κανείς δε γνωρίζει πότε ελέγχθηκαν για τελευταία φορά». Ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά, που έσπευσε στον τόπο του ατυχήματος, κατήγγειλε το γεγονός «της έλλειψης εκσυγχρονισμού και επενδύσεων στη Ζώνη με ευθύνη του ΟΛΠ και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που με την πολιτική τους απαξιώνουν συνολικά τη ναυπηγοεπισκευή και προωθούν την πλήρη ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά». Και οι δύο απαίτησαν μέτρα για έργα υποδομής, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Ζώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ