Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Αναστέλλονται οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις

Το Τμήμα Υγείας της ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει ως υποκριτική τη στάση του υπουργείου Υγείας

Σε αναστολή των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων προχώρησε το υπουργείο Υγείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ύστερα από καταγγελίες για μεταφορά καρδιοχειρουργικών περιστατικών από το νοσοκομείο σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου. Επισημαίνεται ότι, παρά το γεγονός ότι η καρδιοχειρουργική κλινική δε λειτουργεί, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο γίνονταν εγχειρήσεις από τον Διευθυντή της Κλινικής με δύο εξειδικευμένους νοσηλευτές μηχανημάτων και βοηθητικό προσωπικό άλλων κλινικών του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας, παρότι γνώριζε, έκανε τα «στραβά μάτια» επιτρέποντας στο διευθυντή της Κλινικής εδώ και ένα χρόνο να χειρουργεί και στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα!

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά τις ανάγκες του νησιού και τα καρδιολογικά περιστατικά που συνεχώς αυξάνονται, η λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής δεν προχωράει με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ. Εδώ και χρόνια εξαγγέλλουν τη λειτουργία της χωρίς ωστόσο ο κρητικός λαός να την απολαμβάνει.

Με ανακοίνωση, το Τμήμα Υγείας της Επιτροπής Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ τονίζει ότι τα παραπάνω αποτελούν την κορυφή μόνο του παγόβουνου, αφού είναι γνωστό ότι εκατοντάδες ασθενείς αναγκάζονται να πάνε σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για εξετάσεις που δε γίνονται στα νοσοκομεία ή καθυστερούν και μήνες να γίνουν.

«Ούτε η ΝΔ που είναι σήμερα κυβέρνηση, αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ ήθελαν και θέλουν να λειτουργήσει μια δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη καρδιοχειρουργική κλινική, γιατί σκοπός τους ήταν και είναι να αντιμετωπίζονται μόνο τα πιο οξέα και επείγοντα περιστατικά». Κριτήριο για τη δημιουργία νέων τμημάτων δεν είναι οι ανάγκες, αλλά το κέρδος των νοσοκομείων - επιχειρήσεων σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζει ότι η απόφαση του υπουργείου Υγείας να αναστείλει τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά πρόκειται για τελείως υποκριτική στάση.

«Είναι αναγκαίο, τα λαϊκά στρώματα, οι συνταξιούχοι, οι νέοι άνθρωποι, να απαιτήσουν πλήρως δωρεάν, αναβαθμισμένο σύστημα Υγείας, εξ ολοκλήρου χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, με προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», τονίζει η ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας της Επιτροπής Πόλης και καλεί τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έχουν μετατρέψει και την Υγεία σε εμπόρευμα, ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ