Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ερχεται και η «διευθέτηση» στα νοσοκομεία

Τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες, προαναγγέλλει η επιστολή του Δημήτρη Αβραμόπουλου που έστειλε χτες στην ΟΕΝΓΕ.

«Σε συνέχεια του διαλόγου για τη διευθέτηση διαλόγου μας με θέμα για τη διευθέτηση του συστήματος εφημεριών υπό το πρίσμα των επιταγών του εθνικού και κοινοτικού δικαίου, είναι αναγκαία η σύναψη συμφωνίας μετά του υπουργείου και των νοσοκομειακών γιατρών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η συμφωνία, κατά τον υπουργό, θα αποτυπώνει κοινές θέσεις και συμπεράσματα και - για να ρίξει στάχτη στα μάτια - υπόσχεται ότι θα διασφαλίζει το σύνολο των αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών και δε θα επιτραπεί καμιά ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και κυκλικό ωράριο.

Βέβαια ο υπουργός Υγείας στη συνέχεια αυτοδιαψεύδεται καθώς το ωράριο εργασίας το συναρτά με την ανταποδοτικότητα, ενώ τα περί απαγόρευσης της ελαστικοποίησης ήδη αναιρέθηκαν με τη διάταξη του ψηφισθέντος νομοσχεδίου για τις προμήθειες, όπου επαναδιατυπώνεται η καθιερωθείσα απ' το ΠΑΣΟΚ κατηγορία των επικουρικών γιατρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ