Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πλατιά αναγνώριση της δράσης και του ρόλου της ΠΣΟ

Με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από 26 χώρες πραγματοποιήθηκε χτες στη Γενεύη η Συνάντηση μελών και φίλων της Ομοσπονδίας

Από τη χτεσινή Συνάντηση στη Γενεύη
Από τη χτεσινή Συνάντηση στη Γενεύη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χτες στη Γενεύη οι παρεμβάσεις της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στα πλαίσια της 96ης Συνδιάσκεψης του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Τις πολύμορφες δραστηριότητες επισφράγισε η Συνάντηση μελών και φίλων της ΠΣΟ, όπου για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το διαρκώς αυξανόμενο κύρος της Ομοσπονδίας στο παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και πήραν το λόγο συνδικαλιστικά στελέχη από 26 συνολικά χώρες των πέντε Ηπείρων (6 χώρες της Λατινικής Αμερικής, 7 της Ευρώπης, 7 της Ασίας, 5 της Αφρικής και 1 της Ωκεανίας). Εκπρόσωποι 8 συνδικαλιστικών Οργανώσεων από 6 χώρες (Ελβετία, Γαλικία Ισπανίας, Ινδία, Βενεζουέλα, Κονγκό, Γουινέα) συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Συνάντηση μελών και φίλων της ΠΣΟ. Εισηγητικά, ο Γ. Μαυρίκος στάθηκε στον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται να παίξουν σήμερα οι οργανώσεις -φίλοι της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, στην πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για την ειρήνη, τα δημοκρατικά δικαιώματα, ενάντια στα μονοπώλια και στους εκφραστές τους.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΣΟ έκανε αναφορά και στον ρόλο του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, το οποίο, όπως σημείωσε, κάτω από τον αρνητικό για τους εργαζόμενους συσχετισμό δύναμης σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει χάσει κάθε αντικειμενικότητα και εξαπολύει ευθείες βολές σε βάρος χωρών που αντιτίθενται στην πολιτική των ιμπεριαλιστών και κύρια των ΗΠΑ. Σ' αυτά τα πλαίσια, πρόσθεσε, προσπαθεί με διάφορους τρόπους να βάλει εμπόδια και στη δράση της ΠΣΟ, πράγμα το οποίο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα δε θα επιτρέψει.

Πολλοί ήταν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι που στις ομιλίες τους συμφώνησαν μ' αυτή την εισηγητική τοποθέτηση. Ενώ από το σύνολο των συνδικαλιστών, πέρα από την εικόνα που μεταφέρθηκε για την κατάσταση και το κίνημα στη χώρα τους, εκφράστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η οργανωτική ανασυγκρότηση και η ισχυροποίηση της ΠΣΟ, που ξεκίνησε από το πρόσφατο 15ο συνέδριο της Αβάνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ