Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΒΟΥΛΑΣ
Εγκατάλειψη και γαλαζοπράσινα ταξίματα

Μια νοσηλεύτρια έχει τη φροντίδα είκοσι παιδιών με αναπηρίες στη νυχτερινή βάρδια

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης περιόδευσε χτες στο ΚΑΑΠ και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης περιόδευσε χτες στο ΚΑΑΠ και είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους
Εκρηκτικά προβλήματα στη λειτουργία του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη φροντίδα των παιδιών με ειδικές ανάγκες, αντιμετωπίζει το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων (ΚΑΑΠ) Βούλας, σαν αποτέλεσμα της δραματικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησής του από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Παναγιώτη Κοσιώνη, που επισκέφτηκε χτες το Ιδρυμα.

Τόσο ο διοικητής Νεκτάριος Κορρές, όσο και οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι το ίδρυμα έχει φτάσει σε οριακό σημείο εξαιτίας των ελλείψεων σε προσωπικό. Παρά τα γαλαζοπράσινα ταξίματα, στο Ιδρυμα έχουν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από το 1996! Υπεύθυνοι για τη φροντίδα 117 παιδιών με νοητική υστέρηση, αναπηρίες και παραπληγίες είναι μόλις 36 νοσηλευτές για τρεις βάρδιες όλο το 24ωρο. Τη νύχτα σε θαλάμους των 20 ατόμων είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα των παιδιών μια νοσηλεύτρια. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι έκτακτο σε κάποιο απ' τα παιδιά, δεν υπάρχει τραυματιοφορέας για τη μεταφορά του και έτσι η μοναδική νοσηλεύτρια πρέπει να αφήσει το τμήμα της για να συνοδεύσει κάποιο παιδί στο νοσοκομείο. Δυο καθαρίστριες είναι υπεύθυνες για ολόκληρο το Ιδρυμα. Αλλά και οι συνθήκες που επικρατούν στους θαλάμους νοσηλείας είναι απαράδεκτες. Πάντως, ο διοικητής μετέφερε υποσχέσεις ότι το προσωπικό θα ενισχυθεί έως το τέλος του χρόνου με 35 μόνιμους υπάλληλους και ανέφερε ότι γίνονται ανακατασκευές κτιρίων κλπ.

«Δεκαπέντε χρόνια τώρα βιώνουμε μόνο αδιαφορία. Η κατάσταση είναι τραγική. Δεν αντέχουμε άλλο. Δεν υπάρχουν ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά. Φοβόμαστε ότι όλα θα πάνε στους ιδιώτες. Είναι και η περιοχή "φιλέτο"...», τόνισαν οι εργαζόμενοι στη συνάντηση με τον Π. Κοσιώνη.

«Η Υγεία και Πρόνοια είναι απ' τους τομείς που φαίνεται ξεκάθαρα ο ωμός τρόπος λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος. Ο ιδιωτικός τομέας, οι εθελοντές και οι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί έχουν εισβάλει και στο χώρο της Πρόνοιας και το κράτος αποποιείται την ευθύνη του για την παροχή αποκλειστικά δημόσιων δωρεάν υπηρεσιών. Η δραματική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Ιδρύματος αποτελεί εσκεμμένη προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση. Να αντιληφθούμε πού πάνε τα πράγματα, να βγάλουμε πολιτικά συμπεράσματα και να αντιδράσουμε και με την ψήφο μας», κάλεσε τους εργαζόμενους ο Π. Κοσιώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ