Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Αντεργατικός και ο νέος κώδικας

Κώδικα που χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων στους δήμους χαρακτήρισε το νέο Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών υπαλλήλων που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου ο εισηγητής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, καταψηφίζοντας το σχετικό νομοθέτημα.

Οπως είπε ο Στ. Σκοπελίτης, «η κυβέρνηση με τον κώδικα θέλει να χειροτερέψει το θεσμικό πλαίσιο και να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ». Ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του άρθρου 32 του νόμου, τόνισε πως στόχος είναι «να φιμώσει τον εργαζόμενο προκειμένου να μη δημοσιοποιεί στοιχεία από την κακή λειτουργία της υπηρεσίας του», ενώ παράλληλα θα «κρίνεται η συμπεριφορά του εργαζόμενου εντός και εκτός της υπηρεσίας» προκειμένου να «τιμωρείται η πολιτική του δράση, η αμφισβήτηση της αντεργατικής πολιτικής». Ο Στ. Σκοπελίτης επισήμανε επίσης ότι - μεταξύ άλλων - το νομοθέτημα στοχεύει στο «να καταργήσει τις Κυριακές - Αργίες».

«Σύγχρονο, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό πλαίσιο» χαρακτήρισε τον κώδικα ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος. Υπέρ του κώδικα τάχθηκαν μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ