Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ
Ξεκινά το Σάββατο στην Αθήνα

Σύσκεψη στον Πειραιά έγινε χτες το απόγευμα

Με τη συμμετοχή 600 περίπου αντιπροσώπων, οι οποίοι αναδείχτηκαν από τις δεκάδες περιφερειακές συσκέψεις που έγιναν στις μεγάλες πόλεις της χώρας, ξεκινούν μεθαύριο Σάββατο 16 Ιούνη (9 π.μ.) στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ», στην Αθήνα οι εργασίες της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Στη συνδιάσκεψη, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 του μήνα, θα παραβρεθούν στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκπροσωπούν εκατομμύρια εργάτες από κάθε ήπειρο του κόσμου.

Στη χτεσινή σύσκεψη σωματείων που διοργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να φτάσει η φωνή των ταξικών δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλιάς, σε κάθε εργαζόμενο. Να αναδειχτούν ακόμα πιο πλατιά τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων τους, αλλά και ότι μόνη διέξοδος είναι η ενίσχυση της συντονισμένης πάλης των εργαζομένων, με ταξικό προσανατολισμό. Στη συζήτηση μεταφέρθηκε η πολύτιμη εμπειρία από την πλούσια δράση που ανέπτυξαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τα τελευταία τρία χρόνια. Την εισήγηση παρουσίασε ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξαν οι συμβιβασμένες ηγεσίες στους χώρους δουλιάς, αποδεικνύοντας έτσι την έμπρακτη συμφωνία τους με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Στους σημαντικούς από τη δράση των ταξικών δυνάμεων το προηγούμενο διάστημα καταγράφονται ανάμεσα σ' άλλα οι πολυήμερες κινητοποιήσεις των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, που οδήγησαν στην υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης. Οι αγώνες των ναυτεργατών που απέδειξαν ότι το σκληρό μέτωπο των εφοπλιστών δεν είναι ανίκητο. Αλλά και το ότι οι εργαζόμενοι του Πειραιά ανέδειξαν τις ταξικές δυνάμεις σε πρώτη δύναμη στο ΕΚ της πόλης.

Συσκέψεις και στη Θεσσαλία

Με την αισιοδοξία ότι ο σχεδιασμός της δράσης το επόμενο διάστημα θα δώσει νέα ώθηση στην οργάνωση και ανάπτυξη της πάλης της εργατικής τάξης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώθηκε η περιφερειακή σύσκεψη στη Λάρισα. Στη σύσκεψη αναδείχτηκαν οι 16 αντιπρόσωποι από το νομό που θα πάρουν μέρος στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και εκλέχτηκε η νέα τοπική 13μελής Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Ανάλογη σύσκεψη έγινε και στο Βόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ