Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες

Θερίζουν τα εργατικά «ατυχήματα», ενώ η κυβέρνηση και οι αρμόδιες υπηρεσίες απλώς παρακολουθούν...

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο πικρός απολογισμός που έκανε χτες η εργατική τάξη, από εργατικά «ατυχήματα» σε διάφορους χώρους δουλιάς, εξαιτίας της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και της ασυδοσίας των εργοδοτών. Το «κακό» χτύπησε πέντε εργατικές οικογένειες σε Κρήτη, Πάτρα, Πειραιά και Αλιβέρι.

Χτες το πρωί, ένας 24χρονος εργάτης από την Αλβανία πολτοποιήθηκε από τη μέση και πάνω, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο, όταν καταπλακώθηκε από μάρμαρα την ώρα της δουλιάς του, στην Κρήτη. Ο νεαρός μετανάστης εργαζόταν σε επιχείρηση κατεργασίας μαρμάρων στις Μαλάδες Ηρακλείου.

Προχτές το βράδυ, νεκρός από ηλεκτροπληξία έπεσε στην Πάτρα ο 22χρονος ηλεκτρολόγος Αντρέας Δημητρόπουλος, κατά τη διάρκεια τοποθέτησης ενός ανεμιστήρα σε κατάστημα με αλουμίνια. Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο «ατύχημα» στην πόλη, σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων. Σύμφωνα με μαρτυρίες των ατόμων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον τόπο του «ατυχήματος», ο εργάτης ήρθε σε επαφή με το καλώδιο με το οποίο θα συνέδεε το μηχάνημα, με συνέπεια να διαπεράσει το σώμα του ισχυρή τάση ηλεκτρικού ρεύματος.

Τραυματίστηκαν δύο ναυτεργάτες κι ένας οικοδόμος

Επιπλέον, χτες το μεσημέρι, σημειώθηκε έκρηξη στο τουριστικό σκάφος «Γουίσπερς Του» που ήταν πλαγιοδετημένο σε προβλήτα της Μαρίνας Ζέας, στον Πειραιά. Τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν μέσα ο 25χρονος κυβερνήτης και ένας 41χρονος που τραυματίστηκαν. Ο πρώτος μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ο δεύτερος στο Γενικό Κρατικό Αθήνας με εκτεταμένα εγκαύματα. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΥΕΝ, η έκρηξη προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για διαρροή στο μηχανοστάσιο. Από την έκρηξη δεν προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα σκάφη ούτε ρύπανση της θάλασσας, ενώ βατραχάνθρωποι του Λιμενικού διενήργησαν έρευνα στα ύφαλα και το εσωτερικό του σκάφους για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, χωρίς όμως να εντοπιστεί κάτι.

Τέλος, την περασμένη Παρασκευή (8/6) ο 49χρονος οικοδόμος Κωνσταντίνος Ντούρας τραυματίστηκε, την ώρα που δούλευε σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή στην Ακτή Νηρέως, στο Αλιβέρι. Συγκεκριμένα, έσπασε ο βραχίονας της πρέσας διοχέτευσης μπετόν της μπετονιέρας που χειριζόταν ο εργάτης και τον χτύπησε στη μέση. Ο οικοδόμος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ