Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΕ ΟΤΑ
Πραξικόπημα κατά του ΠΑΜΕ

Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός μαζί με την ΑΣΚ (ΣΥΝ), σε διατεταγμένη υπηρεσία, έπαυσαν από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας τους εκλεγμένους συνδικαλιστές των ταξικών δυνάμεων, για να επιβάλουν τη γραμμή της συναίνεσης

Τα στελέχη αυτών των δυνάμεων που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα εξοστράκισε από την ΕΕ της Ομοσπονδίας η πλειοψηφία
Τα στελέχη αυτών των δυνάμεων που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα εξοστράκισε από την ΕΕ της Ομοσπονδίας η πλειοψηφία
Σε μια πρωτόγνωρη πραξικοπηματική ενέργεια προχώρησαν χτες, σε πλήρη σύμπνοια, οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΝ) στην ΠΟΕ ΟΤΑ, αφαιρώντας τη θέση του γραμματέα από τη ΔΑΣ και παύοντας τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της από την Εκτελεστική Επιτροπή. Η πραγματική αιτία του πραξικοπήματος ήταν η άρνηση των στελεχών του ΠΑΜΕ να προσυπογράψουν αντεργατικές αποφάσεις της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας.

Χτες στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ συζητήθηκε η πρόταση μομφής της ΠΑΣΚΕ κατά του γενικού γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής και στελέχους του ΠΑΜΕ, Γ. Καταχανά. Το πρόσχημα για την πρόταση μομφής από την πλειοψηφία ήταν ότι το στέλεχος του ΠΑΜΕ αρνήθηκε να υπογράψει το εξώδικο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς οι θέσεις που περιέχει είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Το πραξικόπημα μεθοδεύτηκε από τις τρεις παρατάξεις με τον εξής τρόπο: Η ΠΑΣΚΕ είχε ήδη παραιτηθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίασή της. Χτες, στο Γενικό Συμβούλιο δήλωσαν την παραίτησή τους η ΔΑΚΕ και η ΑΣΚ. Και στη συνέχεια προχώρησαν στην εκλογή νέας Εκτελεστικής Επιτροπής πραξικοπηματικά, αφού τα μέλη της ΔΑΣ δεν είχαν δηλώσει παραίτηση! Η ΔΑΣ κατήγγειλε την ενέργεια αυτή και αποχώρησε πριν από την εκλογή της νέας Εκτελεστικής.

Σε διατεταγμένη υπηρεσία

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ υπογραμμίζει ότι «ολοκληρώθηκε το πραξικόπημα που από κοινού είχαν συμφωνήσει και εκτέλεσαν οι ηγεσίες των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ΑΣΚ (ΣΥΝ)» και προσθέτει ότι αυτό «έγινε βάσει σχεδίου και αποτελεί διατεταγμένη υπηρεσία που στοχεύει να διευκολύνει την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και την προεκλογική τακτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ».

Η παράταξη επισημαίνει ότι πρόκειται για ενέργειες και σχέδιο που στοχεύουν «στην υπονόμευση και το χτύπημα βασικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων (για τα οποία θέλουν να καταστήσουν συνυπεύθυνη και τη ΔΑΣ)» και που «με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο μετατρέπουν ακόμα πιο ολοκληρωμένα την ΠΟΕ ΟΤΑ σε υποχείριο και εργαλείο εξυπηρέτησης των αντιλαϊκών σχεδίων της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και της αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ τακτικής τους. Τρανή απόδειξη είναι το γεγονός ότι η πρώτη κιόλας απόφασή τους είναι για κινητοποίηση στο Δήμο Νίκαιας, στο μόνο δήμο που έχει δρομολογηθεί η λύση βασικών προβλημάτων των εργαζομένων, όταν σε άλλους δήμους όπου υπάρχουν δήμαρχοι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ τα προβλήματα των εργαζομένων είναι πολλαπλάσια και πιο οξυμένα. Η ΔΑΣ κανένα αποτέλεσμα του πραξικοπήματος δεν αναγνωρίζει και οι οργανωτές του πρέπει να είναι απόλυτα σίγουροι ότι έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Τις θύελλες τόσο της ΔΑΣ και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ όσο και των εργαζομένων του κλάδου, τα συμφέροντα των οποίων η συγκεκριμένη "ομάδα" τα θυσιάζει για να εξυπηρετήσει τα αντεργατικά σχέδια αντιλαϊκών δυνάμεων, τμήμα των οποίων είναι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ