Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Αποκλειστικά πολιτικό ζήτημα

Ενώ χιλιάδες συμβασιούχοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για το θέμα αυτό έρχεται να επιδοκιμάσει και να θωρακίσει την αντεργατική πολιτική σε βάρος των συμβασιούχων, που χρόνια τώρα εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την αξιοποίηση της στάσης του ΣΥΝ και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών πλειοψηφιών.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ανέτρεψε προηγούμενη δική της απόφαση και ουσιαστικά εναρμονίστηκε με τις θέσεις της κυβέρνησης. Η ουσία της απόφασης είναι ότι δε γίνονται δεκτές δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συμβασιούχους και πως το μόνο αρμόδιο για να καθορίσει τις σχέσεις εργασίας είναι το ΑΣΕΠ. Κάτι που σημαίνει ότι δικαστικές αποφάσεις που ορίζουν τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν ισχύουν και οι συμβασιούχοι χάνουν τη δουλιά τους. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι τρεις από τους αρεοπαγίτες ψήφισαν τηλεφωνικά, κάτι που παραδέχτηκε και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου. Μάλιστα σε χτεσινή του δήλωση είπε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει «κατά πάγια τακτική στις διασκέψεις του Αρείου Πάγου, κατόπιν ενημέρωσης του εισηγητή, ο οποίος είχε διανείμει προηγουμένως και σε αυτούς την εισήγησή του»!

Ομως το γεγονός αυτό δεν μπορεί να συγκαλύψει το ότι το πρόβλημα των συμβασιούχων είναι κατ' εξοχήν πολιτικό ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΣΥΝ είναι που ψήφισαν στην αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 την τροπολογία που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Είναι τα κόμματα αυτά που επικαλούνται ακόμα και σήμερα κοινοτικές οδηγίες οι οποίες τάχα μονιμοποιούν τους συμβασιούχους και είναι οι συνδικαλιστές αυτών των κομμάτων, οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους καλώντας τους να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλιά μέσα από ατέρμονες νομικίστικες διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ