Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΑΚ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Αυταρχική και αντιλαϊκή η πολιτική της διοίκησης

Την αυταρχική, αντιλαϊκή και σκανδαλώδη πολιτική της πράσινης διοίκησης του Δήμου Αγίου Παύλου κατήγγειλε μέσα από συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες η «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» (ΔΕΑΚ), με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο και νυν δημοτικό σύμβουλο, Μιχάλη Μοσχονά.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης, τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, απαιτώντας από τη διοίκηση του δήμου να συζητήσει εκτός ημερήσιας διάταξης και να ανακαλέσει την παράνομη απόλυση του αντιπροέδρου του Συλλόγου, Βασίλη Μάντζιου, ο οποίος δούλευε με σύμβαση αορίστου χρόνου, ως διευθυντής, στη Δημοτική Επιχείρηση. Η διοίκηση του δήμου απάντησε καλώντας την Αστυνομία, που ανέλαβε να πετάξει έξω τους εργαζόμενους. Αποφασιστική ήταν η αντίδραση των εργαζομένων και των δημοτικών συμβούλων της ΔΕΑΚ, οι οποίοι αποχώρησαν, αφού προηγούμενα έβγαλαν έξω τις δυνάμεις καταστολής.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, χτες, ο Μ. Μοσχονάς κατήγγειλε την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του Β. Μάντζιου, στο πρόσωπο του οποίου, όπως είπε, εκδηλώνεται η επίθεση σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης του δήμου. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η απόλυση είναι παράνομη και γιατί ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έχει αποφασιστεί από τον περασμένο Δεκέμβρη να γίνει δημοτικός υπάλληλος. Μια απόφαση την οποία ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δε φρόντισε, αν και όφειλε, να δημοσιεύσει στο ΦΕΚ.

Ταυτόχρονα, ο Μ. Μοσχονάς κατήγγειλε την αντεργατική επίθεση και την πολιτική φοροεπιδρομής που ασκεί ο δήμαρχος Ν. Βαρσάμης, παρουσιάζοντας ενδεικτικά ορισμένα από τα έργα και τις ημέρες της διοίκησής του. Π.χ., την ίδια ώρα που ανακοίνωνε την πρόθεσή του να βάλει λουκέτο στη Δημοτική Επιχείρηση, που λειτουργεί επί 8 χρόνια και να πετάξει στο δρόμο τους 23 συμβασιούχους που απασχολεί, αποφάσισε να δημιουργήσει νέα Δημοτική Επιχείρηση, στην οποία θα προσλάβει άλλους εργαζόμενους. Στο διάστημα των 5 μηνών που διοικεί, εγκαινίασε το καθεστώς μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας στον τομέα αποκομιδής των απορριμμάτων. Αρχισε να μοιράζει ζεστό χρήμα σε «δικούς του» ανθρώπους μέσα από τις απευθείας αναθέσεις έργων, οι οποίες μάλιστα γίνονται χωρίς προηγούμενη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ