Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εξαιρέσεις για την εισπνεόμενη ινσουλίνη

Διευκρινίσεις για τη χρήση της εισπνεόμενης ινσουλίνης, μπροστά στην ευφορία που προκλήθηκε παρατύπως από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δόθηκαν χτες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Εθνικού Κέντρου Ερευνας Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Οπως αναφέρθηκε, η εισπνεόμενη ινσουλίνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της ή σε συνδυασμό με από του στόματος αντιδιαβητικά δισκία στα άτομα με διαβήτη τύπου 2, ή σε άτομα με διαβήτη τύπου 1, σε συνδυασμό με υποδορίως χορηγούμενη ινσουλίνη 24ώρου ή ενδιάμεσης δράσεως.

Επίσης τονίστηκε ότι η εισπνεόμενη ινσουλίνη δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς που καπνίζουν ακόμη και περιστασιακά ή που έχουν καπνίσει μέσα στους τελευταίους 6 μήνες, καθώς και σε ασθενείς με ανεπαρκώς ελεγχόμενο, ασταθές ή σοβαρού βαθμού άσθμα.

Δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς με σοβαρή (στάδιο III ή IV κατά Gold) Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και σε ασθενείς με υπερευαισθησία στην ινσουλίνη ή σε οποιοδήποτε από τα έκδοχά της.

Τέλος η εισπνεόμενη δε συνίσταται, λόγω της έλλειψης επαρκών δεδομένων, σε ασθενείς κάτω των 18 χρονών και σε εγκυμονούσες γυναίκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ