Παρασκευή 15 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Tους πήρανε κι άλλοι χαμπάρι...

«Συνειρμός: Η Ελλη Στάη (την Τρίτη) παρομοίασε τα ανακλαστικά του ΚΚΕ με εκείνα του... Ραν Ταν Πλαν, του κουτού σκυλιού των Ντάλτον!!! Στο καπάκι ο Πρετεντέρης ρωτούσε γελώντας (!!!) αν το ΚΚΕ είπε και κάτι για τον Πλαστήρα, γιατί στον "Ριζοσπάστη" είχε διαβάσει άρθρο για τις ευθύνες του στην εκτέλεση Μπελογιάννη. Μάλιστα γελούσε τόσο, που η Στάη αναγκάστηκε να πει ότι δεν μπορεί να αναφέρεται στην εκτέλεση Μπελογιάννη γελώντας... Μετά έχει άδικο το ΚΚΕ...» (καταγραφή και σχόλιο στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»).

«Πλάθουν κόσμους»

« Ο Φίλιπ Ντικ πέθανε λίγο μετά την προβολή της ταινίας "Blade runner" το 1982, η οποία ήταν βασισμένη στο βιβλίο του "Ονειρεύονται ηλεκτρικά πρόβατα τα ανδροειδή;". Μολονότι είχε πολλούς και φανατικούς αναγνώστες, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φτώχεια (...) σε ένα δοκίμιο το 1978 έγραφε: "Ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία πλαστές πραγματικότητες κατασκευάζονται από τα μέσα ενημέρωσης, από τις κυβερνήσεις, από τις μεγάλες επιχειρήσεις, από τις πολιτικές οργανώσεις. Δεν υποπτεύομαι τα κίνητρά τους. Υποπτεύομαι την εξουσία τους. Είναι μια εκπληκτική εξουσία: η εξουσία να πλάθουν ολόκληρους κόσμους, κόσμους νοητούς. Εγώ ξέρω. Γιατί κάνω το ίδιο πράγμα» (η καταγραφή από τον Ρ. Βρανά στα «ΝΕΑ»).

«Αγενείς και αυθάδεις»

«Γεγονός πάντως είναι ότι σπάνια στην ιστορία της διεθνούς τηλεόρασης καταγράφεται το παράδοξο που συναντάται τόσο συχνά στην ελληνική τηλεόραση: οι παρουσιαστές - οικοδεσπότες να μιλούν περισσότερο από τους προσκεκλημένους. Κι αν αυτό συμβαίνει επειδή δε γνωρίζουν στην πράξη το μέσο και τη γραμματική της τηλεόρασης συχνά μέσα στο ναρκισσισμό τους γίνονται αγενείς και αυθάδεις. Δε χρειάζεται πλέον καμιά έρευνα, αφού το βλέπουμε καθημερινά στους τηλεοπτικούς δέκτες μας» (ο Στέλιος Παπαθανασόπουλος, καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ