Κυριακή 27 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Επιτυχημένη πορεία κορύφωσης

Ομοναδικός νεανικός θεσμός, το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» συνεχίζει το καλοκαιρινό του ταξίδι, ενώ οι πρωτεύουσες των νομών ετοιμάζονται να ντυθούν τα γιορτινά τους για τις κεντρικές εκδηλώσεις του. Αργότερα, τη σκυτάλη θα πάρει η Αθήνα για το κεντρικό τετραήμερο των εκδηλώσεων στις 20, 21, 22 και 23 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Πανεπιστημιούπολης, στα Ιλίσια.

Σε μια περίοδο που οι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση εντείνονται και η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αποκαλύπτοντας τον βαθιά ταξικό της χαρακτήρα, αποψιλώνει το Λύκειο από τους οικονομικά αδύνατους μαθητές και προχωράει σε αντιδραστικές αλλαγές και στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ οι νέοι κι οι νέες συζητούν για την παιδεία, καταθέτουν την αγωνία και τον προβληματισμό τους και κλείνουν τα αγωνιστικά τους ραντεβού.

Την ίδια στιγμή που μια σειρά αλλαγές προωθούν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, νέοι άνθρωποι που βιώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, δουλεύοντας ανασφάλιστοι, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, καταθέτουν την εμπειρία και την αγανάκτησή τους και δίνουν υπόσχεση αντίστασης.

Οταν τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας αμφισβητούνται και παραβιάζονται κατάφωρα, όταν η ναρκοϋποταγή προωθείται με κάθε τρόπο από διάφορες μπάντες, όταν τα δικαιώματά της στη δημιουργική πολιτιστική έκφραση, στον αθλητισμό πνίγονται, η νεολαία δεν μπορεί παρά να αμφισβητεί, να απαιτεί, να αγωνίζεται.

Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή» συναντιούνται όλες αυτές οι ανησυχίες κι οι αναζητήσεις των νέων ανθρώπων και γίνονται μια ανατρεπτική φωνή, μια φωνή δυναμικής αντεπίθεσης. Συναντιούνται τα πρωτοπόρα τμήματα της νεολαίας, έρχονται σ' επαφή με τις θέσεις της ΚΝΕ, με την πολιτική του ΚΚΕ και σχηματίζουν ζωντανούς πυρήνες αντίστασης κι ελπίδας, «τραγουδούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες είναι:

  • Σήμερα, Κυριακή:

- Στην πλατεία Αρεως, στην Τρίπολη, στις 8.30 μ.μ. η κεντρική εκδήλωση στο νομό, αφιερωμένη στις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα. θα μιλήσει ο Παναγιώτης Παλαβός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην Αιδηψό, στις 8.30 μ.μ.

- Στη Στυλίδα, στις 8.30 μ.μ.

- Στην Αγιά Λάρισας, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Ειρήνη».

- Στην Καλαμπάκα, στις 8 μ.μ., με θέμα: «Ναρκωτικά».

- Στον Παλαμά Καρδίτσας, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Νεολαία της υπαίθρου».

- Στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Παιδεία».

- Στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Ναρκωτικά».

- Στους μικρούς καταρράκτες Εδεσσας στις 9 μ.μ., με θέμα: «Ναρκωτικά».

- Στο Μεσόβουνο Κοζάνης, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

  • Τη Δευτέρα 28/8:

- Στην Φιτσιά Καλαμάτας, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Ξένοι εργάτες και ασφαλιστικό σύστημα».

- Στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, στις 8.30 μ.μ.

  • Την Τρίτη 29/8:

- Στην Τσαριτσάνη, στις 9 μ.μ., με θέμα: «Δημοκρατικά δικαιώματα».

- Στην Κρύα Βρύση Πέλλας, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Ναρκωτικά».

- Στον πεζόδρομο Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκη, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Παιδεία» και ομιλήτρια τη Νένα Νικοπολιτίδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στον Αγιο Θεράποντα θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ., με θέμα: «Αθλητισμός».


Γ. ΣΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ