Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σχετικά με τον ΟΕΚ

Με επιστολή του προς την εφημερίδα μας, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας Φ. Αγαδάκος και «προκειμένου - όπως γράφει - να μην υπάρχουν λανθασμένες εντυπώσεις», απαντά σε δημοσίευμα του «Ρ» για τη νέα σκανδαλώδη απόφαση του ΟΕΚ να προσλάβει δικηγόρους με ωρομίσθιο 64 ευρώ την ώρα, όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Ο αντιπρόεδρος του ΟΕΚ υποστηρίζει ότι η απόφαση αυτή που πάρθηκε τον προηγούμενο Φλεβάρη ήταν αναγκαία για την αντιμετώπιση προβλημάτων που προέκυπταν από το Εθνικό Κτηματολόγιο και ότι το ύψος της αμοιβής των δικηγόρων ορίστηκε «σύμφωνα με την υπ' αρ. 120867/30-12-2005 Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομίας - Δικαιοσύνης περί ελαχίστων αμοιβών των δικηγόρων...».

Απαντώντας, σημειώνουμε τα εξής: Η πλειοψηφία του ΔΣ του ΟΕΚ, από τις 15/2/2007 διαφωνούντος του Γ. Πάσουλα, μέλους της διοίκησης και προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, πήρε τη σχετική με τις αμοιβές απόφαση, χωρίς όμως να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της νομικής υπηρεσίας του ΟΕΚ.

Μάλιστα, ύστερα από τρεισήμισι μήνες και αφού η Ομοσπονδία Οικοδόμων είχε καταγγείλει το γεγονός, δηλαδή στις 15/6/2007 με έγγραφό του προς το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας, ο ΟΕΚ ζητούσε να μάθει αν οι αμοιβές αυτές είναι νόμιμες και αν αυτές εμπίπτουν στις διατάξεις της υπουργικής απόφασης στην οποία και αναφέρεται ο αντιπρόεδρος του ΟΕΚ.

Προκύπτει, λοιπόν, το συμπέρασμα πως όταν η πλειοψηφία του ΟΕΚ έπαιρνε την απόφαση (15/2/2007) για την πρόσληψη των δικηγόρων και την αμοιβή τους δε γνώριζε ούτε «αν οι ανωτέρω αποφασισθείσες αμοιβές εμπίπτουν στις διατάξεις της άνω ΥΑ» ούτε «αν είναι νόμιμες»! Γεγονός που επιβεβαιώνει και τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, αλλά και το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ