Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κατευθυνόμενο «νέφος» εκλογολογίας

Το «νέφος» της εκλογολογίας συνεχίζει να τροφοδοτεί η κυβέρνηση αναγορεύοντας «μείζον ζήτημα» το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών (Σεπτέμβρης ή Μάρτης) και ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του λαού για το πραγματικό δίλημμα των επερχόμενων εκλογών.

Συντονισμένα και οργανωμένα τα κυβερνητικά στελέχη έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες μια επιχείρηση με στόχο να «υπονομευτεί» η πλατιά εδραιωμένη - με δική τους υπαιτιότητα - πεποίθηση για διεξαγωγή των εκλογών το φθινόπωρο και τώρα σχεδόν όλοι «δείχνουν» την εξάντληση της τετραετίας, δηλαδή το Μάρτη. Μέχρι πρότινος η κυρίαρχη αντίληψη που έβγαινε προς τα έξω από τα κυβερνητικά στελέχη ήταν ότι «ο τόπος και η οικονομία δεν αντέχουν μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο» και γι' αυτό οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν.

Τώρα καταβάλλονται συστηματικές προσπάθειες να ανατραπεί αυτή η εικόνα. Μετά τις δηλώσεις των Β. Μεϊμαράκη και Λ. Ζαγορίτη, που έθεσαν πρώτοι το θέμα της εξάντλησης της 4ετίας, αλλά και του ίδιου του Κ. Καραμανλή στον κατ' ιδίαν διάλογο με τον Τούρκο ομόλογό του για εκλογές που θα γίνουν στην προθεσμία που ορίζει το Σύνταγμα, χτες υπήρξε ένα μπαράζ δηλώσεων από τα κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

«Ο κ. Καραμανλής είπε ότι η συνταγματική προθεσμία είναι ο Μάρτιος του 2008», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, όταν ρωτήθηκε για το αν ο πρωθυπουργός «μαρτύρησε» το χρόνο των εκλογών στον Ρ. Τ. Ερντογάν. «Εγώ είπα την πάγια θέση μας ότι δουλεύουμε με προοπτική τετραετίας», είπε ο Β. Μεϊμαράκης όταν κλήθηκε να διευκρινίσει την τοποθέτησή του στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Ερέτρια. Ο ίδιος, σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, είπε ότι δεν εισηγήθηκε ποτέ πρόωρες εκλογές, αιτιολογώντας μάλιστα την άποψή του. «Δεν το βλέπω το σενάριο του Σεπτέμβρη γιατί δε βλέπω πειστικό, ουσιαστικό και σοβαρό λόγο για να γίνουν τότε οι εκλογές», είπε ο υπουργός Αμυνας, και πρόσθεσε: «Εάν προκηρύξεις τώρα πρόωρες εκλογές, δίνεις επιχείρημα στο ΠΑΣΟΚ να πείσει τον πολίτη ότι το κάνεις για να μην υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις σου, ενώ ο πολίτης περιμένει από την κυβέρνηση - η οποία έχει ακόμη εννέα μήνες - να λύσει τα προβλήματά του».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Μάρτη του 2008».

Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο Γ. Αλογοσκούφης, ο οποίος, ως γνωστόν, επιμένει στην επίσπευση των εκλογών. «Το θέμα των εκλογών θα ρυθμιστεί στην ώρα του, όπως γνωρίζετε», περιορίστηκε να δηλώσει.

«Οι εκλογές έρχονται σύντομα», το Σεπτέμβρη, εκτίμησε (στον «Αλφα 9,89») ο Γ. Σούρλας, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να γίνουν διότι είμαστε ήδη σε μια προεκλογική περίοδο».

Την ορθότητα της τελευταίας αυτής διαπίστωσης του αντιπροέδρου της Βουλής επιβεβαιώνει εξάλλου ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής που, εκτός των άλλων, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα περιοδειών, εγκαινίων μεγάλων έργων, εξαγγελιών «παροχών», κ.ο.κ. Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων της ΝΔ περιοδεύει σε ολόκληρη τη χώρα επιχειρώντας να πείσει ότι «οι υποσχέσεις γίνονται πράξεις». Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει ομιλία σήμερα το απόγευμα στον Πειραιά σε προσυνεδριακή διάσκεψη της ΝΔ, την Παρασκευή παρόμοια ομιλία στην Κέρκυρα και την Κυριακή στα Γιάννενα, δίνοντας έμφαση στα «μεγάλα έργα» και στο περιβάλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ