Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΣΤΕΙΣ;

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: «πρόκειται για μια μεταρρυθμιστική συνθήκη με την οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να λειτουργήσουν, δήλωσε ο Φιλίπ ντε Μπακ, γγ της Ενωσης Bussines Europe που εκπροσωπεί 39 συνομοσπονδίες εργοδοτών από 33 ευρωπαϊκές χώρες (...) για τον ντε Μπακ οι εργοδότες έλαβαν όλα όσα ανέμεναν από τη σύνοδο κορυφής (...) μεταρρυθμιστική χαρακτήρισε τη νέα συνθήκη και ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Ντελόρ» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ: «η επιβίωση του αχαλίνωτου καπιταλισμού δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Ο τελευταίος θα επιβιώσει μόνο αν ένα μεγάλος μέρος της ανθρωπότητας αποφασίσει ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντά της» (το άρθρο σε Financial Times / ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: «με τη συμμετοχή της στον νέο αγωγό φυσικού αερίου η χώρα μας κατοχυρώνει μεν τον ρόλο του ενεργειακού κόμβου στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά από την άλλη πλευρά επαναφέρει σε κατάσταση ψυχρότητας και καχυποψίας τις σχέσεις της με την Τουρκία και τις ΗΠΑ, καθώς αναγορεύεται αναμφισβήτητα στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας στον τομέα της ενέργειας» (η ανησυχία στο ΒΗΜΑ).

ΚΑΛΠΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΛΠΙΚΟΣ: «σήμερα, μετά 3,5 χρόνια, η κυβέρνηση μπορεί να καυχάται για τη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας και ένα καταρχήν "νοικοκύρεμα" της οικονομίας. Τώρα, λοιπόν, είναι η ώρα να αναπτύξει το κοινωνικό της πρόγραμμα. Τώρα είναι η ώρα που θα αποδείξει ότι είναι ένα σύγχρονο φιλελεύθερο κόμμα, που δεν ποντάρει στην ευημερία των αριθμών, αλλά των πολιτών. Που "κοιτάζει" τους οικονομικούς δείκτες παράλληλα με τους κοινωνικούς» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΟΡΟΪΔΟ: «Κηφισίας με διόδια η Αττική οδός. Τις ώρες αιχμής ελάχιστα διαφέρει από τους άλλους δρόμους. Μέσα σε τρία χρόνια λειτουργίας έχουν υπερκαλυφθεί οι προβλέψεις μιας δεκαετίας και η κίνηση συνεχίζει να αυξάνεται» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ