Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αν δεν έχεις ένσημα, δανείσου τα...

Απ' τη μία είναι το θράσος με το οποίο ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, κι απ' την άλλη είναι ο κυνισμός με τον οποίο ομολογούν το αδιέξοδο που η πολιτική τους προκαλεί. Οπως αναφέρει η Γραμματεία Γυναικών σε δελτίο Τύπου για την προχτεσινή προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη Γυναικών Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σ' άλλα η ΝΔ προτείνει: «Συμπληρωματική μεταφορά ενσήμων από τον ένα σύζυγο στον άλλο, ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη των ελάχιστων απαιτήσεων αριθμού ενσήμων για τη συνταξιοδότηση, μέτρο που διευκολύνει ιδιαίτερα τις γυναίκες, που δε συμπλήρωναν μέχρι τώρα τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων για συνταξιοδότηση».

Δε φτάνει δηλαδή που εντελώς απροκάλυπτα επικροτούν την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας, θέλουν να πείσουν τον εργάτη και την εργάτρια ότι αν δεν έχουν ένσημα, μπορούν να... δανείζει ο ένας στον άλλο. Και δε λένε κουβέντα για το ότι σε λίγα χρόνια, τα ένσημα δε θα φτάνουν σε κανένα κι όλοι οι εργαζόμενοι θα αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι τον τάφο.

Αλλωστε η ΝΔ έχει αποδείξει και ως κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, ότι η μόνη στήριξη που προσφέρει προορίζεται για την εργοδοσία. Σε άλλη της πρόταση αναφέρεται στην «υποχρέωση των επιχειρήσεων να συνδράμουν στη διευκόλυνση των μητέρων με ελαστικά ωράρια...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ