Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Εκδήλωση για τη Συνθήκη Προυμ

Αύριο, Πέμπτη 28 του Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα «Δρακοπούλου» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια)

Τα νέα άκρως αντιδημοκρατικά μέτρα που αποφασίζονται και προωθούνται σε επίπεδο ΕΕ - και στη χώρα μας - με στόχο την ταχύτερη δυνατή οικοδόμηση ενιαίου ευρωπαϊκού αστυνομικού και δικαστικού χώρου («χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης») επιθυμεί να θέσει στο κέντρο της προσοχής του ελληνικού λαού και των κοινωνικών και επιστημονικών οργανώσεων η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Τα μέτρα αυτά συνοψίζονται στις αποφάσεις των πρόσφατων Συμβουλίων υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ενώ απασχόλησαν και την τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο η Συντονιστική Επιτροπή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» διοργανώνει εκδήλωση, αύριο, Πέμπτη 28 του Ιούνη, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα «Δρακοπούλου» του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια), προκειμένου να γίνει συζήτηση με θέμα: «Συνθήκη Προυμ - Παρακολούθηση των επικοινωνιών, νέοι περιορισμοί στα δικαιώματα και στις ελευθερίες των λαών της ΕΕ και των μεταναστών».

Αλλωστε, σε σχετική ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σημειώνει ότι ο λαός μας και γενικότερα οι λαοί της ΕΕ βιώνουν την κλιμάκωση της κρατικής καταστολής, την προώθηση μέτρων περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ως αποτέλεσμα των αποφάσεων που παίρνονται στην ευρωένωση, με τη σύμφωνη γνώμη των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων. Οτι η τάση προς όλο και μεγαλύτερη αντιδραστικοποίηση του νομικού πλαισίου και των αστυνομικών πρακτικών εντείνεται. Παίρνει νέες διαστάσεις. Καταγράφει χαρακτηριστικά:

  • Η Συνθήκη του ΠΡΟΥΜ ή ΣΕΝΓΚΕΝ ΙΙΙ προβλέπει το φακέλωμα με βάση το DNA, το φακέλωμα όσων συμμετέχουν σε διεθνείς εκδηλώσεις, την ελεύθερη δράση ξένων αστυνομικών και πρακτόρων σε ελληνικό έδαφος
  • Η Οδηγία για την καταγραφή και αποθήκευση από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών όλων των κλήσεων, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο, οδηγεί στην παρακολούθηση και στο φακέλωμα όλων των επικοινωνιών
  • Η καταπάτηση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το ανθρωποκυνηγητό των μεταναστών είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

Τέλος, προειδοποιεί ότι τα νέα, αποτρόπαια κρούσματα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, όπως αυτά στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, δεν είναι μεμονωμένα φαινόμενα. Αποτελούν πλέον στοιχεία της καθημερινότητας. Οτι η κρατική βία δεν περιορίζεται στους μετανάστες, αλλά στρέφεται ενάντια στους λαϊκούς αγώνες κι έχει πολλές μορφές, δηλαδή εκδηλώνεται στους τόπους δουλιάς, στους δρόμους, στις διαδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ