Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Η Ελλάδα στην «αντιπυραυλική άμυνα»

Την πρόσδεση της Ελλάδας στο αμερικανονατοϊκό δόγμα περί «αντιπυραυλικής άμυνας» επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Β. Μιχαλολιάκος, κατά το χαιρετισμό που απηύθυνε στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Αντιπυραυλικής Αμυνας που έγινε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μίλησε για «τους νέους κινδύνους ασφαλείας, που έγιναν εμφανείς μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου», καθώς και «για την ανάγκη αντιμετώπισής τους».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη διεθνή θέση της Ελλάδας, υποστήριξε ότι «η παρουσία της χώρας μας σε όλους τους περιφερειακούς σχηματισμούς, αλλά και η μακρά πορεία της στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μας καθιστά "κράτος-πυλώνα" για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη στη γειτονιά μας».

Εξειδικεύοντας την ελληνική στάση αναφορικά με την αντιπυραυλική άμυνα, ο υφυπουργός Αμυνας επισήμανε ότι «η Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις ανάλογες συζητήσεις ή διαβουλεύσεις». Αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο για άμεση ελληνική εμπλοκή στο νέο αυτό ιμπεριαλιστικό σχέδιο.

Εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η Επιτροπή Ειρήνης Αγρινίου και φορείς της πόλης διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια εγκατάστασης αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, με θέμα: «Η Πάλη των Λαών Ενάντια στην Αντιπυραυλική Ασπίδα των ΗΠΑ». Η εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Δημοκρατίας την Πέμπτη 5 Ιούλη και ώρα 9 μ.μ. Θα μιλήσει η Βέρα Νικολαΐδου, γραμματέας της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη) και βουλευτής του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ