Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αυξήσεις ψίχουλα με ... κοινωνική ευαισθησία

Σε έναν προκλητικό διαγκωνισμό με την κυβέρνηση επιδόθηκαν χτες τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να πείσουν ότι οι αυξήσεις - ψίχουλα που υπόσχεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις συντάξεις είναι πιο ...«κοινωνικά ευαίσθητες» από τις αντίστοιχες της κυβέρνησης.

Ο Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, αφού κάλεσε τον κομματικό μηχανισμό σε εκλογική ετοιμότητα, ανέφερε ότι ο «πρωθυπουργός περνάει στην παροχολογία» και εστίασε την κριτική του ΠΑΣΟΚ στην «έλλειψη αξιοπιστίας που για 4 χρόνια συνοδεύει αυτή την κυβέρνηση»... Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι «σε αντίθεση με την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με μια θετική πρόταση για την ελληνική κοινωνία που αποτυπώνεται στο πρόγραμμά του».

Την ίδια στιγμή, η υπεύθυνη τομεάρχης Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ Μ. Δαμανάκη, προσπάθησε να εμφανίσει το «ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης» που προτείνει το ΠΑΣΟΚ στα πλέον ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα σαν «καλύτερη» παροχή από την «εθνική κατώτατη σύνταξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «κακή, δημαγωγική, φθηνή στο κόστος απάντηση στις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ». Πίσω από τις προεκλογικές δικομματικές αντιπαραθέσεις, το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να κρύψει ότι και οι δικές του παροχές όπως και αυτές της κυβέρνησης, είναι παροχές διαχείρισης της φτώχειας και της ανέχειας. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει «550 ευρώ επίδομα για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και 950 ευρώ για το ζευγάρι», τα οποία θα δώσει το 2011 ή το 2012!

Εντείνοντας το δικομματικό καυγά για το σκάνδαλο των ομολόγων, ο Γ. Παπανδρέου αναφερόμενος στη χτεσινή απόρριψη της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα δομημένα ομόλογα τα... τρία τελευταία χρόνια, είπε ότι «αυτή είναι απόδειξη της βούλησης της κυβέρνησης να συγκαλύπτει συστηματικά το σκάνδαλο». Βέβαια, ο ίδιος δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στη διαχρονική ληστεία των αποθεματικών των Ταμείων και από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για «προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη».

Μάλιστα, χτες, ο υπεύθυνος τομεάρχης Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ Αλ. Παπαδόπουλος, μετά τις προχτεσινές διώξεις που άσκησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών για το σκάνδαλο των ομολόγων που αφορούν την περίοδο 1999 - 2007 και σημαίνει ότι κατηγορούνται και στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι «ενοποίησε δύο περιόδους και δύο υποθέσεις, διαφορετικές μεταξύ τους». Ο ίδιος κάλεσε την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών «να δώσει σήμερα (σ.σ. χτες) στη δημοσιότητα τα ονόματα εκείνων, κατά των οποίων άσκησε ποινική δίωξη, αλλά με τις κατηγορίες, για τις πράξεις για τις οποίες βαρύνονται».

Παράλληλα, χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου ζήτησε πρόωρες εκλογές, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι μέσα στον Ιούλη θα δημοσιοποιηθούν οι πρώτες υποψηφιότητες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος, επίσης, ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει το νόμο για τη συγκέντρωση των ΜΜΕ», που κατέθεσε προχτές η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ