Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο καλύτερος διαχειριστής...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ παρατηρείται ο τσακωμός ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι καλύτερος «διαχειριστής καταστάσεων» και ο καύσωνας δε θα αποτελούσε φυσικά εξαίρεση.

Εχουμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να μας λέει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και την αξιωματική αντιπολίτευση να διατείνεται (ούτε λίγο - ούτε πολύ) πως αν ήταν αυτή στην κυβέρνηση θα είχαμε δροσιά.

Τα ίδια και με τις διακοπές της ΔΕΗ. Το υπουργείο Ανάπτυξης μιλά για μικροπροβλήματα και για ετοιμότητα, ενώ το ΠΑΣΟΚ τους κατηγορεί για έλλειψη συντονισμού και άλλα σχετικά.

Βεβαίως, κανείς τους δε μας λέει ότι τα τελευταία 10 χρόνια το δίκτυο της ΔΕΗ δεν άλλαξε. Παραμένει το ίδιο και ασυντήρητο λόγω έλλειψης προσωπικού και λόγω της απαξίωσης της εταιρείας προς όφελος των επερχόμενων ιδιωτικών εταιρειών.

Μόνο που πρέπει να καταλάβουν ότι παρά τους 46 υπό σκιά σε αυτή τη χώρα δε μας πείραξε τόσο πολύ η ζέστη ώστε να μην καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται. Οπότε βλέπουμε το ανούσιο του καβγά τους.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ οι ...οιωνοσκοπίες για την ημερομηνία των εκλογών συνεχίζονται και βαφτίζονται «πολιτική ανάλυση» η οποία μας παρέχεται αφειδώς από τα δελτία ειδήσεων.

Με δεδομένο μάλιστα ότι σε όλα τα κανάλια έχουν διατυπωθεί όλες οι δυνατές ημερομηνίες ως σενάρια (με εξαίρεση - για την ώρα - τον 15 Αύγουστο και τα Χριστούγεννα) στο τέλος όλοι θα υποστηρίξουν ότι έκαναν διάνα.

Ομως, το μόνο που θα έχουν καταφέρει είναι να εμποδίσουν κάθε προσπάθεια ουσιαστικής συζήτησης που φυσικά δεν μπορεί παρά να αφορά τις πολιτικές και τις προθέσεις των κομμάτων.

Φυσικά υπάρχει και κάτι σίγουρο: Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές η κυβέρνηση προετοιμάζεται γι' αυτές. Γι' αυτό και οι θριαμβολογίες του Αλογοσκούφη για «παροχές» (πάντα με μέτρο), γι' αυτό και τα νομοσχέδια του Ρουσόπουλου, γι' αυτό και οι υποσχέσεις σε συμβασιούχους, αγρότες και κατοίκους ακριτικών περιοχών.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ