Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ
Κρύβουν τα χαρτιά τους για το Ασφαλιστικό

Συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα συμπεράσματα του ΕΚΟΦΙΝ

Η κυβερνητική εμμονή στις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και της φτώχειας ήταν το στοιχείο που αναδείχτηκε χτες στην κοινή συνεδρίαση των επιτρόπων Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής, όπου ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της κυβέρνησης από την πρόσφατη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ.

Ενημερώνοντας την επιτροπή ο Γιώργος Αλογοσκούφης υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας ότι «η διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος αποδείχτηκε υπόδειγμα εφαρμογής του αναθεωρημένου συμφώνου σταθερότητας». Αναφερόμενος στα αποτελέσματά της υποστήριξε ότι «επιταχύναμε τις ιδιωτικοποιήσεις, ειδικά στον τραπεζικό τομέα» κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα «μεγάλη άνοδο των ξένων επενδύσεων», αφού «ανήλθαν σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ». Επίσης τόνισε ότι «η ανεργία έχει μειωθεί, γεγονός που αποδείχνει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή δεν είναι αντίθετη με την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Στο θέμα του Ασφαλιστικού εστίασε την παρέμβασή του τοποθετούμενος ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής. Οπως είπε, στο τελευταίο ΕΚΟΦΙΝ «έχει αποφασιστεί ομόφωνα στις χώρες που δεν έχει επιλυθεί το Ασφαλιστικό να λυθεί άμεσα, και η κυβέρνηση το κρατά για μετά τις εκλογές»... Ενώ τόνισε πως «εμείς λέμε και στα δυο κόμματα: παρουσιάστε τις θέσεις σας για το Ασφαλιστικό. Γιατί τις κρύβετε, όταν ξέρουμε ποιες είναι οι κατευθύνσεις... και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μιλά για συγκεκριμένες πολιτικές;». Παράλληλα ο Ν. Γκατζής επισήμανε ότι στο πλαίσιο της ΕΕ «η απόφαση για την Πράσινη Βίβλο θα είναι καταπέλτης για τα δικαιώματα των εργαζομένων», αφού «θα διευρυνθεί η μερική απασχόληση, ενώ ο μισθός θα κανονίζεται μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη μακριά από τα συνδικάτα». Τέλος, σημείωσε, ότι παρά τα όσα ισχυρίζεται για τους οικονομικούς δείκτες η κυβέρνηση «το εμπορικό ισοζύγιο συνέχεια αυξάνει το έλλειμμά του. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2007 έφθασε τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ