Τετάρτη 27 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ
Παράθυρο ελπίδας και προοπτικής η ψήφος στο ΚΚΕ

Στην εργατογειτονιά των Καμινίων μίλησε χτες η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Γειτονιά τη γειτονιά, σπίτι το σπίτι οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στον Πειραιά δίνουν τη μάχη της ψήφου μεταφέροντας παντού τη φωνή του Κόμματος. Χτες το απόγευμα, σειρά είχε μια εργατογειτονιά στα Καμίνια, όπου η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, μίλησε στην πλατεία Καποδίστρια, έναν από τους λιγοστούς χώρους της περιοχής, κάνοντας κατανοητό ότι είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, των νέων ανθρώπων, των γυναικών, των λαϊκών στρωμάτων να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Γιατί «ισχυρό ΚΚΕ - επισήμανε - σημαίνει εγγύηση για ισχυρό λαϊκό κίνημα κι ανοίγει παράθυρο ελπίδας για να υπάρξει προοπτική» για τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων.

Εδειξε ότι ειδικά οι Καμινιώτες, που βιώνουν στο πετσί τους όλα αυτά τα χρόνια την αντιλαϊκή πολιτική του αντικομματισμού που έχει μετατρέψει την περιοχή τους σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες του Πειραιά, έχουν υποχρέωση να αποδυναμώσουν και με τους αγώνες και με την ψήφο τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα αναχώματά τους ΣΥΝ και ΛΑ.Ο.Σ. Ακόμα και η ίδια η πλατεία που μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου, όπου κυριαρχεί η εικόνα της πλήρους εγκατάλειψης και το μοναδικό γήπεδο μπάσκετ - βόλεϊ που υποτίθεται ότι διαθέτει είναι κλειστό... λόγω έλλειψης χρημάτων για συντήρηση και φύλακα, αποτελεί ένα επιπλέον σαφές δείγμα ότι οι Καμινιώτες πρέπει να καταδικάσουν αυτούς που υποβαθμίζουν τη ζωή τους.

Η Δ. Μανωλάκου κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να μετρήσουν την πείρα τους από τη ζωή και να βρουν τον αίτιο για την ανεργία, τη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων, την εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας και με καθαρή σκέψη να σταθούν μπροστά στην κάλπη, αξιοποιώντας σωστά και το όπλο της ψήφου. «Ρίχνοντας ψήφο στο ΚΚΕ - τόνισε - αποδυναμώνοντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποδυναμώνουμε τη φόρα τους να επιβάλουν ακόμα χειρότερα μέτρα που ετοιμάζουν» και δίνουν προοπτική στην οργάνωση των αγώνων «για ζωή με αξιοπρέπεια», «για να απολαμβάνουμε οι εργαζόμενοι τον πλούτο που εμείς παράγουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ