Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενα μνημείο

«Ενα "μνημείο της φύσης" φλέγεται τις τελευταίες μέρες στο Γράμμο, ενώ στον Βελβεντό της Κοζάνης έγινε στάχτη μεγάλο μέρος από ένα δασικό οικοσύστημα που χρονολογείται από τα τέλη της τελευταίας εποχής των παγετώνων. Οι φωτιές της Δυτικής Μακεδονίας "πονάνε" λίγο περισσότερο ίσως λόγω της σπανιότητας του πλούτου που καταστρέφουν» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Μία σωτήρια τρέλα

«Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει άδικη θυσία εκεί που κρίνεται κάτι ζωτικό για την κοινότητα (...). Αμέτρητες οι μάχες που δόθηκαν για τη συλλογική επιβίωση (...). Η πτήση των δύο πιλότων δεν ξεκίνησε από κάποια παροδική έξαψη. Πρέπει να τη δούμε σαν κίνηση γεννημένη από εκείνη τη σοβαρότητα που μπορεί να φθάσει στα άκρα και που μοιάζει ακατανόητη πια στους περισσότερους. Ας την ονομάσουμε τρέλα του καθήκοντος, σωτήρια τρέλα. Ας υποκλιθούμε σ' αυτήν. Κι ας δείξουμε τη σημασία της, αν το μπορούμε, στους νεότερους μαθητευόμενους Ικάρους σε κάθε τομέα του κοινού μας βίου» (ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Καραποστόλης / ΤΑ ΝΕΑ).

και μια χρήσιμη παρανομία

«Στην άκρη του πουθενά, δίπλα έως και πάνω στο κύμα, με τίποτα νόμιμο πάνω ή γύρω του, το ταβερνάκι του "Μπαρμπα - Σπύρου" αποτελεί κλασική περίπτωση χρήσιμης παρανομίας. Ασφαλώς και δε θα σας αποκαλύψω πού είναι» (ο Αντώνης Ρενιέρης στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ